Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit
Julkaistu
Haukipihvit ovat helppo ruoka hauesta! Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeessa haukipihvit maustetaan itämaisittain ja nautiskellaan herkullisen dipin kera.
Ainekset (12-14 pihviä)
- 800 g haukifileetä
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 punainen mieto chili
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 1-2 tl kurkumaa jauheena
- 1 tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Dippikastike
- yhden sitruunan tai kahden limen puristettu mehu
- 2-3 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
- 1 rkl sokeria
- ½ punainen mieto chili
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½-3/4 dl vettä
Valmistusohje
Haukipihvit valmistuvat näin:
- Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria. Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
- Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen. Paista pannulla voissa tai margariinissa.
- Valmista dippikastike. Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.
- Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan