Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

Hellapoliisi
Julkaistu 21.06.2021 12:30

MTV LIFESTYLE

Haukipihvit ovat helppo ruoka hauesta! Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeessa haukipihvit maustetaan itämaisittain ja nautiskellaan herkullisen dipin kera.

Ainekset (12-14 pihviä)

  • 800 g haukifileetä
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 punainen mieto chili
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1-2 tl kurkumaa jauheena
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Dippikastike

  • yhden sitruunan tai kahden limen puristettu mehu
  • 2-3 rkl kalakastiketta (nuoc mam)
  • 1 rkl sokeria
  • ½ punainen mieto chili
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½-3/4 dl vettä

Valmistusohje

Haukipihvit valmistuvat näin:

  1. Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma. Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun. Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria. Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
  2. Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen. Paista pannulla voissa tai margariinissa.
  • Valmista dippikastike. Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.
  • Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiHaukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohjeTaskurapupyörykät hapanimeläkastikkeellaHaukikvenellejä hummerikastikkeellaChili-garam masala-kalaaHaukimurekkeella täytetyt lohitimbaalit
    KalapihvitKalamurekeKalaKesäHellapoliisiPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kalapihvit
    • 21.06.202112:30
      Kalamureke

      Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

    • 20.02.202010:35
      Viiden jälkeen

      Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

    • 18.02.201300:00
      Laktoositon

      Tonnikalapihvit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Lohiperhospihvit

    • 18.02.201300:00
      Gluteeniton

      Täytetyt siikapihvit