Mahtava herkku riisimuroista: Oletko jo kokeillut tätä amerikkalaista jälkkäriunelmaa?
Riisimuroherkut ovat tuttu ja yksinkertainen jälkiruoka jo monen vuosikymmenen takaa. Grillissä niistä tulee entistä rapeampia, mutta samalla suussa sulavan maukkaita.
Pääkuvan videolla resepti syötävien suklaakulhojen tekemiseen.
Suomalaiset tekevät riisimuroherkuista usein pieniä kekoja, mutta jos herkun tekee levymäiseksi, sen voi myös grillata. Riisimuroherkut voi tehdä valmiiksi jo pari päivää ennen grillausta, sillä seoksen täytyy jähmettyä vähintään 2 tuntia ennen kuin niitä voi grillata. Ne säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 2 päivää.
Riisimuroherkut grillissä (12 annosta)
6 rkl voita
300 g pieniä vaahtokarkkeja
¼ tl suolaa
14 dl riisimuroja (kuten Rice Krispies)
kasviöljyä
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Voitele noin 22x33 cm kokoinen uuninkestävä astia voilla tai öljyllä ja siirrä syrjään.
Sulata voi isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja suola ja sekoita kunnes karkit ovat sulaneet. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon riisimurot. Siirrä seos aiemmin voitelemaasi astiaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä syrjään jähmettymään ainakin kahdeksi tunniksi. Leikkaa hyytynyt massa noin 5x10 cm palasiksi.
Lämmitä grilli kuumaksi ja varmista, että ritilä on puhdas. Voitele ritilää hieman öljyllä ja sammuta grilli sitten kokonaan. Aseta riisimuroherkut suoraan kuumalle ritilälle ja paina niitä kevyesti. Paista muroherkkuja noin minuutin ajan kummaltakin puolelta ja tarjoile välittömästi.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti