Tämän helpommaksi ei mene! Testaa kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri – "Niin hyvää"

creme brulee
Valmiin creme bruleen voi koristella esimerkiksi marjoilla. Shutterstock

Vaikeaksi mielletty creme brulee valmistuu helpoimmillaan vain kolmesta raaka-aineesta.

Creme brulee on oikeutetusti yksi suosituimmista klassikkojälkiruoista. Jos tätä herkkua haluaa valmistaa kotona hieman helpotetulla reseptillä, kannattaa kokeilla tätä Tastyn ohjetta.

– Hiton hyvää ja todella helppoa, reseptin kommenttikentässä todetaan.

– Tämä oli niin hyvää! Hankala uskoa, että tähän tuli vain kolme ainesosaa.

Herkkujälkkäri syntyy yksinkertaisimmillaan jäätelöstä, kananmunan keltuaisesta sekä sokerista.

Ohjeessa käytetään vaniljajäätelöä perinteisen maun saavuttamiseksi, mutta ohjetta voi kokeilla myös vaikkapa mansikkajäätelöllä. Jos käytät maustettuja jäätelöjä, nakkaa seokseen pelkän keltuaisen sijaan koko kananmuna.

Eniten aikaa creme bruleen valmistamisessa menee odotteluun. Vanukas on vajaan tunnin uunissa ja jähmettyy sen jälkeen vähintään kaksi tuntia.

Odotteluaika ei onneksi vaadi kokilta mitään toimenpiteitä, joten jälkiruoan valmistuessa voit valmistella vaikkapa pääruokaa tai ottaa nokoset saatuasi creme bruleen jääkaappiin jähmettymään.

Helppo creme brulee

(1 annos)
75 g vaniljajäätelöä
1 kananmunan keltuainen
1 rkl sokeria

1. Esilämmitä uuni 160 asteeseen.

2. Lusikoi jäätelö mikron kestävään kulhoon. Pyöräytä jäätelöä mikrossa 30–40 sekunnin ajan tai kunnes se on täysin sulanut. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.

3. Lisää kananmunan keltuainen jäätelön joukkoon ja sekoita hyvin.

4. Kaada seos annosvuokaan ja aseta vuoka sitten korkeareunaisen uunipellin tai uunivuoan keskelle. Kaada pellille kuumaa vettä sen verran, että se ulottuu noin puoliväliin annosvuokaa.

5. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia. Creme bruleen tulisi jähmettyä, mutta olla silti hieman hyllyvää keskeltä. Nosta annosvuoka jäähtymään huoneenlämpöiseksi ja peitä sitten tuorekelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

6. Ota annosvuoka jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kuin alat ruskistaa sokeria sen pinnalle.

7. Ripottele ruokalusikallinen sokeria vanukkaan pintaan. Ruskista sokeri käyttäen joko kaasupoltinta tai uunin grillitoimintoa. Varo, ettei sokeri pala. Anna jäähtyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Tasty

Katso myös: Näin valmistuu helppo "ihmepiirakka" voitaikinasta ja suklaalevystä

1:12

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja