Vaikeaksi mielletty creme brulee valmistuu helpoimmillaan vain kolmesta raaka-aineesta.
Creme brulee on oikeutetusti yksi suosituimmista klassikkojälkiruoista. Jos tätä herkkua haluaa valmistaa kotona hieman helpotetulla reseptillä, kannattaa kokeilla tätä Tastyn ohjetta.
– Hiton hyvää ja todella helppoa, reseptin kommenttikentässä todetaan.
– Tämä oli niin hyvää! Hankala uskoa, että tähän tuli vain kolme ainesosaa.
Herkkujälkkäri syntyy yksinkertaisimmillaan jäätelöstä, kananmunan keltuaisesta sekä sokerista.
Kokeile myös: Oletko syönyt tätä omenaherkkua? Kati ylistää: "Kuorrute maistuu taivaalliselta"
Ohjeessa käytetään vaniljajäätelöä perinteisen maun saavuttamiseksi, mutta ohjetta voi kokeilla myös vaikkapa mansikkajäätelöllä. Jos käytät maustettuja jäätelöjä, nakkaa seokseen pelkän keltuaisen sijaan koko kananmuna.
Eniten aikaa creme bruleen valmistamisessa menee odotteluun. Vanukas on vajaan tunnin uunissa ja jähmettyy sen jälkeen vähintään kaksi tuntia.
Odotteluaika ei onneksi vaadi kokilta mitään toimenpiteitä, joten jälkiruoan valmistuessa voit valmistella vaikkapa pääruokaa tai ottaa nokoset saatuasi creme bruleen jääkaappiin jähmettymään.