Mainos

Maailmalla hehkutetaan suomalaisten väheksymiä raaka-aineita: "Vastaanotto on ollut suorastaan räiskyvää"

Tiesitkö, että suomalaisten villiyrttien kirjoa ihmetellään ympäri maailmaa?

Villiyrttispesialisti ja kokki Sami Tallberg on jo vuosien ajan hyödyntänyt villiyrttejä ruoanlaitossa hyvin kattavasti. Tallberg on myös esitellyt suomalaisten villiyrttien kirjoa ulkomaalaisille, ja oppinut, että etenkin Suomeen saapuvat turistit ovat hurjan kiinnostuneita Suomen metsien ilmaisesta tarjonnasta.

– Kaikki turistit, jotka tulevat Suomeen, haluavat lähtökohtaisesti tutustua meidän luontoomme ja syödä villiruokaa. Meillä on täällä ihan mieletön aarreaitta, jota me käytämme oikeastaan ihan naurettavan vähän, Tallberg harmittelee.

VINKKI! Tallberg suosittelee etsimään villiyrteistä nyt etenkin jäkäliä sekä kallioimarretta. Myös männynhavut ovat syksyllä erityisen käyttökelpoisia villiyrttejä.

Suomalaisia villiyrttejä 15 eri maahan

Tallberg on vuosien saatossa pyrkinyt esittelemään Suomen luonnon villejä antimia aktiivisesti ulkomaalaisille.

– Olen vienyt suomalaista villiruokaa 15 eri maahan ympäri maailmaa Kazakstania, Etelä-Afrikkaa ja Kolumbian Bogotaa myöten. Joka paikassa suomalaisen villiruoan vastaanotto on ollut suorastaan räiskyvää, Tallberg kertoo.

Erityisellä innolla Suomen luonnon antimiin suhtautuvat japanilaiset. Villiyrttispesialisti on oppinut, että Suomessa lomailevat japanilaiset pitävät usein retkeä luontoon koko lomansa ikimuistoisimpana hetkenä.

– Villiyrttien keruuretki on heille ihan matkan kohokohta. Onhan se ihan mieletöntä, että noin lähellä keskustaa on tarjolla villiyrttejä, Tallberg huomauttaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja