Lorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"
Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.
Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita.
Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä.
– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.
Tammenterho-perunamuusi yllätti
Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja.
Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.
– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.
Miten tammenterhoja voi hyödyntää ruoanlaitossa ja miten niistä saa perunamuusia? Mitä sieniä asiantuntijat suosittelevat nyt poimimaan? Katso videolta vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella