Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"

7:52Nyt juhlitaan sienisesonkia – Lore Hakaniemen torillaKATSO VIDEO: Erikoinen perunamuusi yllätti Loren. Mitä muuta luonnon antimista voi valmistaa?
Julkaistu 30.09.2024 10:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen luonnon antimista saa aikaan yllättäviä ja ennen kaikkea yllättävän herkullisia ruokia.

Huomenta Suomessa vierailtiin viikonloppuna Hakaniemen torilla järjestetyissä villiruoka- ja sienijuhlassa. Paikan päällä pääsi maistelemaan erilaisia luonnon antimista loihdittuja ruokia ja tuotteita. 

Yhtenä tapahtuman puuhamiehenä toimi villiruokakokki Jyrki Tsutsunen. Kokin mukaan tapahtuman ideana oli tuoda villiruoka ja metsä keskelle Helsinkiä. 

– Luulen, että me suomalaiset emme näe metsää puilta. Asumme keskellä metsää, mutta emme siltikään huomaa, miten hienoja mahdollisuuksia se tarjoaa ruoan puolesta.

Lue myös: Paras tapa kantarellien putsaukseen voi yllättää – Ruokatoimittaja Katin kikka

Tammenterho-perunamuusi yllätti

Toritapahtumassa tarjolla oli muun muassa sieniragua, johon oli käytetty lampaankääpää, suppilovahveroa, rusko-orakasta ja haaparouskua. Sienikastike tarjoiltiin todella epätavallisen perunamuusin kera: sen joukkoon oli lisätty nimittäin tammenterhoja. 

Huomenta Suomen juontaja Lorenz "Lore" Backman pääsi maistamaan tammenterho-perunamuusia suorassa lähetyksessä ja yllättyi toden teolla.

– Tosi hyvä perunamuusi, aivan jumalaisen hyvä, Lore ylisti hämmentyneenä.

Miten tammenterhoja voi hyödyntää ruoanlaitossa ja miten niistä saa perunamuusia? Mitä sieniä asiantuntijat suosittelevat nyt poimimaan? Katso videolta vinkit!

Lue myös: Tätä sientä asiantuntija suosittelee nyt poimimaan: "Aivan loistava!"

Lisää aiheesta:

Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonEdullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"Luulitko, että risotto on vaikea tehdä? Testaa Harrin ohje: "Superhelppo ja törkeän hyvä"Saitko sinäkin lapsena traumoja tästä ruoasta? Saimi Hoyer kammoaa: "Pitäisi lailla kieltää"Saitko sinäkin lapsena traumoja tästä ruoasta? Saimi Hoyer kammoaa: "Pitäisi laissa kieltää"
RuokaSienetHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • ti11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"