Henri Alén jakaa ohjeen helppoon lisukkeeseen, jolla esimerkiksi risoton maustaminen onnistuu helposti.
MTV:n MasterChef Suomi -ohjelmassa nähtiin huhtikuussa ohjelman tuomari Henri Alénin "maustamisen masterclass", jossa Alén antoi parhaat vinkkinsä ruoan maustamiseen.
Alénin kattilassa MasterChef-keittiössä porisi risotto, ja sen maustamiseen hän käytti basilikaa. Basilikasta tehty öljy ja pyree toivat maun ja värin vihreän yrttiseen risottoon.
Basilikapyreellä makua ja väriä risottoon
Yrttien kanssa kokatessa on Alénin mukaan tärkeää huomioida, milloin yrtit lisätään ruokaan.
– Tuoreet yrtit lisätään vasta lopussa ruokaan. Yrtit ovat kuin teen lehdet. Keittämällä niiden maku ei parane.
Katso MasterChef Suomi -jakso MTV Katsomosta.
Alénin basilikapyree- ja öljy tuovat kauniin värin ja aromaattisen maun ruokaan. Pyreen voi lisätä esimerkiksi majoneesin, pastan tai risoton sekaan, ja basilikaöljyä voi lisätä esimerkiksi salaatinkastikkeeseen.

