Luulitko terveelliseksi vaihtoehdoksi? Ravitsemusterapeutti paljastaa, mikä on kaikista pahin maapähkinävoi

1:34 Onko jugurtti ja mehu aamupalasi? Siinä tulikin päivän sokeriannos täyteen.

Ravitsemusterapeutti paljastaa Eat This, Not That -sivustolle, mikä on kaikista epäterveellisin maapähkinävoi.

Video: Näyttääkö aamiaisesi tältä? Ravintoneuvoja tyrmää tavalliselta tuntuvan aamupalan – päivän sokeritarve täynnä hetkessä.

Maapähkinävoi on melko terveellinen herkku. Se sisältää runsaasti proteiinia, kuitua sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Toisaalta maapähkinävoin mahdollisesti sisältämät transrasvat sekä suola voivat kumota pähkinälevitteen terveysvaikutukset.

Jos mielii saada maapähkinävoista terveyshyödyt irti, kannattaakin kaupassa olla tarkkana.

Vähärasvainen maapähkinävoi epäterveellisin

Laillistettu ravitsemusterapeutti Lauren Manaker sanoo, että ammattinsa puolesta hän pitää vähiten vähärasvaisesta maapähkinävoista.

Maapähkinävoissa rasva on yleensä peräisin maapähkinöistä ja kasviöljyistä, minkä vuoksi hyvän pehmeän rasvan osuus tuotteessa on korkea. Jos rasvan määrää on vähennetty, se on todennäköisesti korvattu jollain epäterveellisemmällä.

– Maapähkinät sisältävät luontaisesti rasvaa, mistä on tiettyjä terveyshyötyjä ja mikä saa pähkinävoin maistumaan todella hyvältä. Kun rasva poistetaan, vähemmän tyydyttävää makua kompensoidaan usein sokerilla, Manaker sanoo Eat This, Not That -sivustolle.

Runsas sokerin saanti voi johtaa verensokerin kohoamiseen ja painonnousuun. Lisäksi vähärasvaisuus saattaa kuulostaa terveellisemmältä vaihtoehdolta, mikä voi aiheuttaa ylensyöntiä ja tästä johtuvaa painonnousua.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja