Maapähkinävoi sisältää runsaasti hyviä ravintoaineita, mutta myös rasvaa. Kohtuudella nautittuna se voi tehdä hyvää.
Yllä olevalla videolla vinkki maapähkinävoin hyödyntämiseksi.
Koska maapähkinävoi sisältää runsaasti rasvaa, sitä ei ole mielletty kovin terveelliseksi elintarvikkeeksi. Tutkijat ovat kuitenkin havainneet, että rasvoissa on eroja, ja maapähkinävoi näyttäisikin sisältävän suurimmaksi osaksi terveyden kannalta edullisia tyydyttymättömiä rasvoja. Näitä rasvoja syömällä voi ehkäistä korkeaa veren kolesterolia sekä sydäntautien riskiä, etenkin jos sillä korvaa voin tai prosessoidut lihat.
Lisäksi maapähkinävoi sisältää runsaasti hyviä ravintoaineita. Epidemiologian ja ravitsemustieteiden professori Walter Willet Harvardin yliopistosta kertoo Time-lehdelle, että maapähkinävoi sisältää runsaasti proteiinia, kuitua sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Kaksi ruokalusikallista pähkinäistä levitettä sisältää noin 7 grammaa proteiinia, 16 grammaa rasvaa sekä 2 grammaa kuitua.
CNN-sivuston mukaan on saatu viitteitä myös siitä, että pähkinät ja maapähkinävoi saattaisivat vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.



