Lisää tätä ainesosaa drinkkeihisi – ja se voi pelastaa sinut krapulalta!

Herkkä vatsa? Vältä näitä ruoka-aineita 3:25 Herkkä vatsa? Vältä näitä ruoka-aineita
Herkkä vatsa? Vältä näitä ruoka-aineita

Sellerillä on lukuisia terveysvaikutuksia, joista yksi saattaa estää krapulan.

Pääkuvan videolla keskustellaan ruoka-aineista, joita herkkävatsaisen tulisi välttää.

Selleri ei ole varsinaisesti yleinen näky tai maku drinkeissä – paitsi tietysti ikonisessa Bloody Mary -cocktailissa koristeena. Terveysintoilijat ovat kuitenkin alkaneet tehdä selleristä myös mehua ja vannovat sen lukuisten terveysvaikutusten nimeen, kertoo HuffPost.

Terveysvaikutukset puhuttavat

Monet julkimot ovat kertoneet aloittavansa aamunsa sellerimehulla käynnistääkseen ruoansulatuksensa. Sellerimehu-villityksen aloitti kuitenkin terveysalan asiantuntija Anthony William, joka väittää sellerin olevan superantioksidantti, joka parantaa suoliston terveyttä, vähentää tulehduksia, auttaa ruoansulatuksessa ja poistaa luonnollisesti myrkkyjä maksasta sekä tasapainottaa kehon pH-arvoa vähentäen närästystä.

Sellerin, lähes taianomaisia ominaisuuksia tukee muutama tutkimus, jotka on kuitenkin tehty ainoastaan rotille. Aihe on siis hyvin kiistanalainen, eikä Williamin luettelemille terveysvaikutuksille ole varsinaisia tieteellisiä todisteita.

Uskoopa Williamin väitteisiin tai ei, on selleri joka tapauksessa terveellinen ja sisältää pääasiassa vettä. Selleri drinkeissä voikin minimoida alkoholin aiheuttamia haittavaikutuksia, kuten kehon kuivumista. Lisää sellerimehun terveysvaikutuksista voit lukea täältä.

Sellerimehun tekeminen onnistuu niin mehulingossa kuin tehosekoittimessakin (muista siivilöidä mehu kunnolla, jos teet sen tehosekoittimessa). 

Testaa sellerin terveysvaikutuksia itse rakentamalla alla olevan reseptin mukainen sellericocktail!

Selleri-ginicocktail (1 annos)

reilun sentin mittainen inkiväärinpalanen kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
reilu puoli desiä kurkkua ohueksi viipaloituna
2 dl jäitä
3 cl limemehua
6 cl giniä
reilu 1 dl sellerimehua
2 tl agave-siirappia
reilu 1 dl soodavettä
lime- ja kurkkuviipaleita sekä selleriä koristeluun

Aseta viipaloitu inkivääri ja kurkku drinkkiravistimen pohjalle. Sekoita aineksia, kunnes ne ovat hieman muussaantuneet. Lisää puolet jäistä ravistimeen.

Lisää ravistimeen limemehu, gini, sellerimehu sekä agave. Ravista kunnes ravistin on hieman kylmentynyt.

Siivilöi juoma lopuilla jäillä täytettyyn lasiin. Pidennä soodavedellä ja koristele juoma.

Lähde: HuffPost

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.