Lukijat kommentoivat pyörykkäkohua: "Kyllä lihatuotteessa nyt lihaa pitää olla!"

lihapyörykät, lihapullat
Shutterstock

MTV:n lukijat vastasivat kyselyyn ja kertoivat, tuleeko tuotteiden lihapitoisuuteen kiinnitettyä huomiota ruokakaupassa.

Ruokakeskon markkinoimien lihapyöryköiden nimestä poistettiin liha-sana, sillä tuote ei tuoteselosteen mukaan sisällä lainkaan sellaista lihaa, jota saisi kutsua lihaksi. MTV:n lukijat kertoivat kyselyssä, että lihapitoisuus vaikuttaa heidän valintoihinsa ruokakaupassa.

Kyselyyn vastanneista 86 prosenttia kertoi kiinnittävänsä huomiota tuotteiden lihapitoisuuteen. Vastaajista 14 prosenttia myönsi, ettei lihapitoisuuteen tule kiinnitettyä huomiota.

Kiinnitätkö huomiota tuotteiden lihapitoisuuteen? Näin lukijat vastasivat:

Pakkausselosteet syynätään tarkkaan

Kyselyssä selvisi, että monelle pakkausselosteen lukeminen on rutiinitoimenpide ruokakaupassa

"Luen uusista tuotteista aina tuoteselosteet ja teen ostopäätösten sen mukaan."

"En juurikaan osta eineksiä muutenkaan, koska ne maistuvat aina todella epäilyttävälle. Ostan yleensä ihan kunnon lihaa, koska haluan ruoassani olevan ravinteita! Näin jaksan paremmin koko päivän, kun ruoassa on asiat kohdallaan."

"En syö lihaa, mutta kiinnitän siis aina huomiota tuoteselosteeseen. Sinänsä ei yllätä, että parin euron pullissa ei ole lihaa. Ei aito ruoka ole halpaa."

"En osta turhia mikroruokia, jos lihaa kaipaan, katson tarkkaan, mitä tuote sisältää."

Lihapitoisuus vaikuttaa ostopäätökseen

Moni lukija nosti esiin sen, että jo ruokakaupassa tulee tarkistettua, kuinka paljon tuotteet sisältävät lihaa. Useat tekevät ostopäätöksen lihapitoisuuden perusteella.

"Jos tuote antaa olettaa sisltävänsä lihaa, pitää sen olla mahdollisimman lihaisaa. Kaupassa ei välttämättä jaksa tuoteselosteita lukea, mutta kotona on aikaa tarkistaa ja jos en ole tyytyväinen, seuraavalla kerralla en osta sitä."

"Kiinnitän huomiota lihapitoisuuksiin, lisäaineisiin yms. ja siksi en osta eineksiä enää ollenkaan."

"Kyllä lihatuotteessa nyt lihaa pitää olla!"

"Ostan yleensä vain lihapitoisimpia."

"Havahduin aikuisiällä siihen, että esimerkiksi einestuotteissa on aika minimaalinen lihapitoisuus. Heräsi kysymys, että mitäköhän ne oikeasti sisältävät..?"

"Lihapitoisuus on tärkein asia, joka vaikuttaa ostopäätökseen, ei hinta. Lihapitoisuus tulisi olla vähintään noin 80 prosenttia."

"En osta grillimakkaroita, joissa ei ole yli 80 prosenttia lihaa."

Kaikki eivät tarkkaile tuoteselosteita

Vaikka moni kertoo kiinnittävänsä huomiota lihapitoisuuteen, eivät kaikki jaksa edes tarkistaa, mitä tuotteet pitävät sisällään.

"Ei kyllä mitenkään. En kiinnitä asiaan lainkaan huomiota, mutta ehkä pitäisi! Toisaalta on pääasia, että tuote maistuu hyvältä!"

"Eikös ole vaan hyvä, että eläimestä käytetään kaikki, mitä irti lähtee jos se on teurastettu? Jos eineksiä syö, ei mielestäni tarvitse odottaakaan annoksen sisältävän niitä parhaita lihan osia..."

Kyselyyn vastasi 1432 lukijaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.