Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Löytyykö keittiöstäsi näitä pulloja? Aivan mahtavia ruoan maustamiseen

10:17Oppitunti etikoiden käyttöön ruuanlaitossaKatso videolta oppitunti etikoiden käyttöön ruoanlaitossa!
Julkaistu 28.01.2025 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mitä eroa on balsamicolla, omenaviinietikalla, väkiviinaetikalla tai vaikka samppanjaetikalla? Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin etikoiden maailmaan.

Uuden MasterChef Suomi -kauden tuomari, keittiömestari Kim Mikkola selvensi Viiden jälkeen -ohjelmassa erilaisten etikoiden eroja. 

Lue myös: Uusi MasterChef-tuomari Kim Mikkola voi olla tietyssä tilanteessa kilpailijoille jopa häikäilemätön

Mihin etikoita käytetään?

Mikkolan mukaan etikat ovat erinomaisia esimerkiksi ruoanlaitossa, koska niillä voi syventää ruokien makuja. Kokilta itseltään löytyy omasta keittiökaapistaan ainakin riisiviinietikkaa, balsamicoa ja väkiviinaetikkaa. 

– Jos tekee vaikka kastikepohjaa, mihin pitäisi tulla viiniä, niin vaikka balsamicolla tai omenaviinietikalla saat pienen viinin maun ruoalle.

Omenaviinietikkaa kokki käyttäisi myös muun muassa salaatinkastikkeisiin. Samppanjaviinietikka on sen sijaan "todella hyvä tuote maustamiseen". 

– Väkiviinaetikka on keittiöetikoiden moniottelija. Todella kuiva, hapokas, eikä lisää mitään makua.

Tärkeintä etikkaa valitessa on Mikkolan mukaan se, että tiedostaa etikoiden hapokkuuden eron. Esimerkiksi väkiviinaetikka on vahvuudeltaan erittäin hapokasta, kun taas omenaviinietikka on miedompaa. 

Mitä muita etikoita on, ja mitä niistä pitäisi tietää? Katso jutun yllä olevalta videolta Kim Mikkolan etikkaopas!

Lue myös: "Kuin kokista, mutta terveellisempää" – testasimme uuden hämmentävän hittijuoman, jota burgerimies Akseli Herlevikin ylistää

Lisää aiheesta:

Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteNämä kolme viiniä asiantuntija ostaisi juhannukseksiParasta parsarisottoa! Hans Välimäen ja Harri Syrjäsen helpot ohjeet: "Isoin virhe on..."Löytyykö maustekaapistasi currya? Tätä et ehkä ole tajunnut suosikkituotteesta"Kuin kokista, mutta terveellisempää" – testasimme uuden hämmentävän hittijuoman, jota burgerimies Akseli Herlevikin ylistääAliarvostettu tuote, joka parantaa lähes minkä tahansa ruoan makua – ruokavaikuttaja ennustaa unohdetun raaka-aineen paluuta
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä