Aliarvostettu tuote, joka parantaa lähes minkä tahansa ruoan makua – ruokavaikuttaja ennustaa unohdetun raaka-aineen paluuta

0:43 Muistatko vielä reseptikortit?

Ruoka-alan ammattilainen toivoo, että monipuolinen etikka tekisi pian paluun ihmisten keittiöihin. 

​​​​​​​VIDEO: Muistatko vielä nostalgiset reseptikortit? 

Vanhoihin keittokirjoihin perehtyneen ruokakirjailija Angela Cluttonin mukaan 1700- ja 1800-lukujen keittokirjoissa käytettiin runsaasti etikkaa, mutta 1900-luvulle tultaessa tämä ainesosa katosi resepteistä vähitellen.

Syy tähän löytyy Cluttonin mukaan ruoantuotannon kehittymisestä: etikasta tuli yksi pullo muiden ruokakaupan tuotteiden joukkoon. Etikka on kuitenkin tuote, joka ansaitsisi asiantuntijan mukaan enemmän kunnioitusta, sillä etikalla on sekä makuja tasapainottava että korostava vaikutus.

– Et ajattele ruoanlaittoa ilman suolaa, eikä sinun pitäisi ajatella ruoanlaittoa ilman viinietikkaa, ruokakirjailija Clutton toteaa.

Eikä etikkaa tulisi käyttää ainoastaan suolaisten ruokien valmistukseen.

– En voisi edes kuvitella valmistavani paahdettuja hedelmiä ilman sitä, Clutton toteaa ja lisää käyttävänsä laventelin makuista etikkaa kakun kostuttamiseen.

Punaviinietikka hyvä tuote aloittelijalle

Erilaisia etikoita löytyy kaupoista kymmenittäin, ja jokaisella niistä on omat erityispiirteensä. Esimerkiksi samppanjaviinietikka on maultaan sitruksinen, kukkainen ja hunajainen, kun taas ohramallasetikka on hapokas ja maultaan savuinen.

Jos erilaiset etikat saavat pään pyörryksiin, Cluttonin mukaan monipuolinen punaviinietikka on hyvä tuote lähteä liikkeelle.

– Jos teen jotain todella yksinkertaista, kuten lohta, taimenta tai salaattia, suihkutan punaviinietikkaa päälle antamaan ruoalle viimeisen silauksen, Clutton kertoo.

Sinun ei tarvitse kasata kaappeihisi kymmenittäin erilaisia etikoita, mutta Clutton tietää omasta kokemuksestaan, että kerran kun alkuun on päässyt, voi olla hyvin vaikea lopettaa. Clutton itse omistaa yhteensä 75 erilaista etikkaa.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja