Ruoka-alan ammattilainen toivoo, että monipuolinen etikka tekisi pian paluun ihmisten keittiöihin.
VIDEO: Muistatko vielä nostalgiset reseptikortit?
Vanhoihin keittokirjoihin perehtyneen ruokakirjailija Angela Cluttonin mukaan 1700- ja 1800-lukujen keittokirjoissa käytettiin runsaasti etikkaa, mutta 1900-luvulle tultaessa tämä ainesosa katosi resepteistä vähitellen.
Syy tähän löytyy Cluttonin mukaan ruoantuotannon kehittymisestä: etikasta tuli yksi pullo muiden ruokakaupan tuotteiden joukkoon. Etikka on kuitenkin tuote, joka ansaitsisi asiantuntijan mukaan enemmän kunnioitusta, sillä etikalla on sekä makuja tasapainottava että korostava vaikutus.
– Et ajattele ruoanlaittoa ilman suolaa, eikä sinun pitäisi ajatella ruoanlaittoa ilman viinietikkaa, ruokakirjailija Clutton toteaa.
Eikä etikkaa tulisi käyttää ainoastaan suolaisten ruokien valmistukseen.
