Asiantuntija kertoo, miten ruoat saa säilymään parhaiten pakastimessa.
Ruoan päätyminen hävikkiin on sekä kallista että tarpeetonta, muistutetaan ruotsalaisella Allt om Mat -ruokasivustolla. Moni unohtaa, että ruokia voisi myös pakastaa, jolloin hävikkiä ei niin helposti synny.
Ruokien pakastamisessa kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotka varmistavat niiden säilymisen parhaalla mahdollisella tavalla. Allt om Matin ruoka-asiantuntija ja kokki Cecilia Lundin kertoo nyt parhaat vinkkinsä pakastamiseen liittyen.
Lue myös: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Tarkista pakastimen lämpötila
Ensimmäiseksi kannattaa kiinnittää huomiota pakastimen lämpötilaan. Pakastinta kannattaa pitää noin -18-asteisena. Älä myöskään jätä pakastimen ovea liian pitkäksi aikaa auki.
Säilö ja merkitse oikein
Pakastimeen laitettavat ruoat kannattaa merkitä selkeästi. Kun laitat jotain rasiassa pakastimeen, kirjoita päälle, mitä se sisältää ja milloin tuote on pakastettu.
Pakasta tuotteet tiiviisiin rasioihin tai pusseihin, jotta niihin ei tartu hajuja ja makuja muualta. Muista, että neste laajenee jäätyessään, joten nestemäisiä elintarvikkeita ei tule pakata piripintaan säilytysastioihin.
