Lidlistä kerrotaan, milloin on pahin ryysis: Jos haluat välttää jouluruuhkan ruokakaupassa, älä mene ostoksille tänä ajankohtana

Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut 1:36 Pienen joulukinkun paistaminen – näillä helpoilla ohjeilla onnistut

Milloin kannattaa suunnata joulun ruokaostoksille? Jos et pidä ruuhkasta, tiettyinä ajankohtina on syytä vältellä shoppailureissua.

Lidlin mukaan suurin osa joulun ostoksista tehdään 22.–23. joulukuuta puolenpäivän ja kello neljän välillä. Näin on siitä riippumatta, minä päivänä jouluaatto on.

– Esimerkiksi vuonna 2016 jouluaatto oli lauantaina, ja vilkkainta oli torstaina ja perjantaina keskellä päivää iltapäivän tunteina. Sama toistui vuonna 2017 perjantaina ja lauantaina ennen joulua ja 2018 lauantaina ja sunnuntaina, aluejohtaja Kalle Noukkala kertoo.

Jos jouluostoksensa haluaa tehdä rauhassa, kauppaan kannattaa suunnata aamulla ennen kello kymmentä tai illalla kello kuuden jälkeen. Tämä pätee ainakin Lidlissä. 

– Pidensimme joulun aukioloaikoja ympäri Suomen viime vuonna, jotta asiakkaamme ehtisivät tehdä ostoksensa rauhassa. Illan tunteja voikin suositella: silloin on todennäköisesti vähemmän ihmisiä liikkeellä, Noukkala sanoo.

Vilskettä riittää viikonloppuna ja joulun jälkeen

Joulunalusajan vilkkain ostospäivä on yleensä 22.12. ja aatonaattona on jo hiukan rauhallisempaa.

– Toki aatonaatto on vilkas päivä kaupassa, mutta 22.12. on useana vuonna ollut vielä vilkkaampi. Monelle aatonaatto on jo valmistelujen ja joulunviettoon matkustamisen päivä, Noukkala sanoo.

Tänä vuonna jouluaatto on tiistaina. 

– Tänä vuonna ennen joulua on useita hyviä päiviä tehdä jouluvalmisteluja. Uskomme kaupankäynnin käyvän tasaisen vilkkaana koko viikonlopun yli maanantaihin 23.12. saakka, Noukkala ennustaa.

Aattona ja joulupäivänä suomalaiset rauhoittuvat joulunviettoon. Suurin osa Lidl-myymälöistä on viime vuosina sulkenut ovensa jouluaattona iltapäivällä ja vain murto-osa kaikista Lidleistä on palvellut joulupäivänä. Sen sijaan tapaninpäivä on nousemassa aiempaa vilkkaammaksi ostospäiväksi.

– Tapaninpäivänä ihmisiä on jouluaattoa enemmän liikkeellä. Aukioloaikojen vapautumisen myötä olemme pitäneet yhä enemmän myymälöitämme auki tapaninpäivänä. Tänä vuonna kaikki myymälämme palvelevat tapaninpäivänä, Noukkala kertoo.

Lähde: Lidl

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat