S-ryhmä ja Kesko paljastavat: Tässä ovat Suomen myydyimmät sipsit – löytyykö listalta oma suosikkisi?

sipsit
Sipsejä. Kuvituskuva. Shutterstock

Millainen on suomalaisten sipsimaku? Selvitimme, mitkä sipsit menevät Suomessa parhaiten kaupaksi. Listalta löytyy vanhojen suosikkien lisäksi muutama uusi yllättäjä. 

Suomen suosituimpien sipsien listalta löytyy tuttuja ja turvallisia valintoja sekä mausteisia yllättäjiä. Pyysimme S-ryhmältä ja Keskolta analyysin suomalaisten sipsimaun kehittymisestä ja kymmenen myydyimmän sipsipussin tiedot.

Linssisipsit kiilanneet vuodessa top 10 -listalle

Keskon päivittäistavarakaupan osto- ja myyntipäällikkö Sari Oksanen sanoo perinteisten perunalastujen pitävän edelleen pintansa top-listalla. Muiden kuin perunapohjaisten tuotteiden myynti on kuitenkin kasvanut viime vuosina.

– Osoituksena tästä on Estrellan linssisipsien nousu listalle. Perinteisten perunalastujen osalta samat tutut maut jatkavat edelleen top 10 -listalla, Oksanen sanoo.

Samoilla linjoilla on myös S-ryhmän valikoimapäällikkö Suvi Juutilainen. Myös S-kaupoissa linssi- ja kikhernepohjaiset snacksit ovat nousseet todella suosituiksi. Muutos on Juutilaisen mukaan tapahtunut viimeisen vuoden aikana. 

– Estrellan Linssisipsi kermaviili & sipuli on kivunnut lyhyessä ajassa top 10 -tuotteeksi, mikä on iso saavutus. Myös Pringlesit ovat edelleen hyvin suosittuja, Juutilainen kertoo. 

Linssibuumi on kasvattanut myös juustonaksujen myyntiä. 

– Juustosnacksit ovat lähteneet hieman tasaisemman vaiheen jälkeen kasvuun, sillä sinnekin on tullut linssipohjaisia uutuuksia. Pakkauskoon osalta tarkasteltuna isot mega-pussit ovat edelleen suosituimpia.

S-ryhmän Top 10 -lista, tuotteet suosituimmuusjärjestyksessä

Taffel Sips Poimu Mega 
Pringles Sourcream & Onion
Taffel Broadway Chips Mega
Pringles Paprika Chips
Estrella Herkku Chips
Pringles Original Chips
Taffel Juustosnacks Mega
Taffel Broadway Chips 75 g
Estrella Manhattan Sourcream & Onion
Estrella Linssisipsi Kermaviili & Sipuli  

Keskon Top 10 -lista, tuotteet satunnaisjärjestyksessä:

Taffel Juustosnacks Mega
Taffel Sips Poimu Mega 
Pirkka perunalastu Sourcream & Onion
Estrella Linssisipsi Kermaviili & Sipuli  
Taffel Broadway Chips Mega
Estrella Herkku Chips
Pringles Sourcream & Onion 
Estrella Manhattan Sourcream & Onion 
Taffel Raffel Snacks Perunakierre
Taffel Nacho Cheese Balls Snacks

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!