Lidlin valikoimiin uusia gluteenittomia tuotteita ja pari yllätystä: "Suursuosikki tekee paluun lukuisten asiakastoiveiden myötä"

2:58 Lidl saapui Suomeen vuonna 2002 – Muistatko vielä, millaisen vastaanoton Saksasta rantautunut kauppaketju sai?

Kauppaketju Lidl kertoo laajentavansa gluteenittomien tuotteiden valikoimaansa Suomessa. Samalla myyntiin palaa myös muutama vanha "suursuosikki". 

Videolla: Muistatko vielä, millainen Lidl oli, kun se rantautui Suomeen 18 vuotta sitten?

Kerroimme maanantaina, että kauppaketju Lidl saavuttaa tällä viikolla täysi-ikäisyyden Suomessa. Ensimmäiset 10 Lidlin myymälää avautuivat Suomeen 18 vuotta sitten, 29.8.2002. Nyt kauppaketju tiedottaa uusista tuotteistaan, joiden joukossa on gluteenittomia ruokia sekä muutama vanha, paluun tekevä suursuosikki.

Gluteenittomien tuotteiden sarja täydentyy muun muassa uusilla luomusämpylöillä. Sämpylät tulevat myyntiin kolmessa eri maussa ja ne valmistetaan pellavansiemenjauhoista, hirssistä tai siemenistä Saksassa. Lisäksi myyntiin tulee uusi gluteeniton jauhoseos

– Suosio gluteenittomia tuotteita kohtaan ei jäänyt hetken huumaksi vaan jatkuu jo useampaa vuotta. Vaikka itse ei käyttäisikään gluteenittomia tuotteita, lähipiiristä löytyy keliaakikko, vehnälle allerginen tai gluteenia omaehtoisesti välttävä. Ruuanlaitolta haetaan helppoutta, myös erityisruokavalioiden kohdalla. Nykyään gluteenittomat herkut saa pöytään yhtä vaivattomasti kuin perinteisemmätkin syötävät, Lidlistä kerrotaan. 

Keliakialiiton mukaan gluteenittoman tuotteen merkki on tae gluteenittomuudesta. Gluteenittoman tuotteen merkkijärjestelmä on Euroopan laajuinen ja sillä on samat myöntämisperusteet Euroopan eri maissa. Suomessa myönnetty merkki jo 440 tuotteella  Koko Euroopassa merkkijärjestelmässä on mukana 26 maata ja yli 20 000 tuotetta. Suomalaisissa kaupoissa on siten myös tuotteita, joille Gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeus on myönnetty jossain muussa Euroopan maassa. 

Myös muutama vanha suosikkituote tekee paluun Lidlin hyllyihin. Gluteenittomien tuotteiden osalta pakastealtaisiin ilmestyy vanha suosikki.

– Aiemmin suosikiksi noussut Pizza Margherita tekee paluun valikoimiimme. Pizza Margheritan kuori on herkullisen rapea, koska se on esipaistettu kiviuunissa. Päällä on italialaista tomaattikastiketta sekä mozzarellaa. Tuote on valmisettu Italiassa. 

Toinen paluun tekevä tuote on Vermondon kananugetit. Niistä Lidl on saanut paljon kuluttajatoiveita.

– Nyt suursuosikki tekee paluun lukuisten asiakastoiveiden myötä, Lidlistä kerrotaan. 

Margherita on supersuosittu myös muilla valmistajilla

Tomaatti- ja mozzarellapizza margherita on yksi Suomen suosituimmista pakastepizzoista, valmistajasta riippumatta. Dr. Oetkerilta kerrottiin Pizza Margheritan suosiosta syksyllä 2019.

– Sarjan ehdottomasti suosituin on kasvispizza Ristorante Tomaatti-Mozzarella, joka saapui Suomeen jo 22 vuotta sitten, Dr. Oetkerilta kerrottiin.

Myös vegaaniset pizzat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Lidlissä ne aiheuttivat vuonna 2018 jopa hamstrausbuumin.

Lähteet: Lidl, Keliakialiitto


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja