Iisalmelainen Ensio Korhonen, 80, tietää niksit täydellisten muurinpohjalettujen paistamiseen.
Ylä-Savossa parhaiten Lettu-Enskana tunnettu Ensio Korhonen, 80, on paistanut muurinpohjalettuja erilaisissa tapahtumissa jo yli 20 vuoden ajan.
– Pitäisi taas tänään taikina tehdä ja huomenna lettuja paistaa, Lettu-Enska kertoo MTV Uutisille.
Tällä kertaa Enska paistaa kuuluisia muurinpohjalettujaan ihan vain kaverilleen, mutta lettumestarille on edelleen kysyntää myös erilaisissa tilaisuuksissa. Muutama viikko sitten Enskan lettuja popsittiin paikallisen moottorikerhon tapahtumassa.
Lue myös: Juhannusruoka ja -reseptit: Parhaat salaatit ja grilliruoat – jälkkäriksi vaikka britakakku tai maailman helpoin raparperipiirakka
Jos taikina ei ehdi turvota, "ruppee sisuksissa kiertämmään"
Lettu-Enskan mukaan tärkeintä muurinpohjalettujen valmistuksessa on, että muistaa laittaa taikinan tekeytymään jo edellisenä päivänä. Jos ohrajauhojen ei anna tarpeeksi kauan turvota, voi letuista tulla vatsanpuruja – tai niin kuin Enska sanoo: "ruppee sisuksissa kiertämmään".
– Iisalmelainen kaveri kertoi kerran, että hän kun paistaa lettuja niin hirveä huuto ja noituminen alkaa. Heti arvasin, mistä kenkä puristaa, Enska sanoo ja jatkaa:

