Leikkaatko sinäkin pizzan näin? Kohuttu, mutta tajuttoman helppo tyyli jakaa mielipiteet: "Todella outo tapa"

Nerokasta! Näin saat paistettua kaksi pakastepizzaa kerralla

Käytätkö sinä pizzan leikkaamiseen veistä, pizzaleikkuria vai kenties saksia? Saksilla pizzan leikkaaminen näyttää jakavan mielipiteet jyrkästi. 

Yllä olevalla videolla vinkataan, miten saa paistettua kaksi pakastepizzaa kerralla yhdellä pellillä.

Saksilla pizzan leikkaaminen puhuttaa Yhdysvalloissa. Huffington Postin tuoreen artikkelin mukaan tapa on monelle amerikkalaisille outo, mutta pizzan synnyinmaassa Italiassa hyvinkin yleinen käytäntö. Esimerkiksi Rooman ravintoloissa monet kokit käyttävät toimenpiteeseen saksia.

Oregonin Portlandissa pizzeriaa pyörittävä Cathy Whims kertoo Huffington Postille siirtyneensä ravintolassaan saksien käyttöön.

– Kun avasimme ravintolan vuonna 2005, minulle oli todella tärkeää, että olemme niin italialainen ravintola kuin mahdollista. En halunnut leikata pizzapaloja valmiiksi, koska Italiassakaan ei tehdä niin.

Whims otti ravintolassaan käyttöön erityisen italialaisen pizzaveitsen, jonka asiakas sai pöytään leikkaamista varten. Ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että pizzaveitsiä varastettiin ravintolasta tiuhaan tahtiin.

"Tekee leikkaamisesta todella helppoa"

Eräänä päivänä yksi tarjoilijoista kyllästyi selittämään pizzaveitsen funktion asiakkaalle ja nappasi keittiöstä mukaan sakset. Yksi asia johti toiseen ja lopulta kaikki tarjoilijat ottivat käyttöön sakset pizzaveitsen sijaan. Whimsin mukaan tapa osoittautui erinomaisen käteväksi.

– Se tekee leikkaamisesta todella helppoa. Esimerkiksi liukasta tuoretta mozzarellaa on paljon hankalampi leikata veitsellä ja täytteet putoavat. Sakset eliminoivat tämän ongelman.

Whimsin ravintolan asiakkaat ovat pitäneet saksitekniikkaa samaan aikaan nerokkaana ja hassuna.

– Alkuaikoina tosin moni ihmetteli, miksi sakset tuodaan pöytään, että ovatko ne hiusten leikkaamista varten, Whims muistelee.

Suomalaisilla keskustelufoorumeilla ihmetellään ja puolustetaan

Saksilla pizzan leikkaaminen puhuttaa näemmä myös Suomessa. Esimerkiksi suositulla Vauva.fi-keskustelufoorumilla on useampi väittely aiheeseen liittyen. Eräs keskustelunaloitus on otsikoitu ihmettelevään muotoon ”Tapailemani mies leikkaa pizzaa saksilla”.

– Kiva mies on ja komeakin, mutta vähän erikoinen näky oli kieltämättä, kun hän otti pizzapalan laatikosta ja leikkasi siitä vielä pienemmän "haukkupalan" irti, keskustelun aloittaja ihmettelee.

– Minäkin leikkaan pizzasta palasia saksilla. Onko se jotenkin outoa? Ihan kätevää mielestäni, yksi vastaajista toteaa.

Toisessa keskustelussa pohditaan myös saksilla pizzan leikkamisen outoutta.

– En tiedä, mutta todella outo tapa se on. Koskaan en ole oikeasti nähnyt kenenkään niin tekevän, mutta täällä netissä aina joskus törmää ihmisiin, jotka leikkaavat pizzaa saksilla. Kuulostaa hankalalta ja typerältä. Pizzaleikkuri on kätevin.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja