Käytätkö sinä pizzan leikkaamiseen veistä, pizzaleikkuria vai kenties saksia? Saksilla pizzan leikkaaminen näyttää jakavan mielipiteet jyrkästi.
Yllä olevalla videolla vinkataan, miten saa paistettua kaksi pakastepizzaa kerralla yhdellä pellillä.
Saksilla pizzan leikkaaminen puhuttaa Yhdysvalloissa. Huffington Postin tuoreen artikkelin mukaan tapa on monelle amerikkalaisille outo, mutta pizzan synnyinmaassa Italiassa hyvinkin yleinen käytäntö. Esimerkiksi Rooman ravintoloissa monet kokit käyttävät toimenpiteeseen saksia.
Oregonin Portlandissa pizzeriaa pyörittävä Cathy Whims kertoo Huffington Postille siirtyneensä ravintolassaan saksien käyttöön.
– Kun avasimme ravintolan vuonna 2005, minulle oli todella tärkeää, että olemme niin italialainen ravintola kuin mahdollista. En halunnut leikata pizzapaloja valmiiksi, koska Italiassakaan ei tehdä niin.
Whims otti ravintolassaan käyttöön erityisen italialaisen pizzaveitsen, jonka asiakas sai pöytään leikkaamista varten. Ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että pizzaveitsiä varastettiin ravintolasta tiuhaan tahtiin.
"Tekee leikkaamisesta todella helppoa"
Eräänä päivänä yksi tarjoilijoista kyllästyi selittämään pizzaveitsen funktion asiakkaalle ja nappasi keittiöstä mukaan sakset. Yksi asia johti toiseen ja lopulta kaikki tarjoilijat ottivat käyttöön sakset pizzaveitsen sijaan. Whimsin mukaan tapa osoittautui erinomaisen käteväksi.
