Tomin "seitsemän minuutin sekoitus" on salaisuus ylivoimaisiin paistettuihin perunoihin – kokki paljastaa simppelin tekniikkansa

1:57 Näin teet hasselbackan perunat

Keittiömestari Tom "Westy" Westerland vinkkaa ylivoimaisen valmistustavan paistetuille perunoille, kertoo brittilehti Mirror. 

Videolla vinkki herkullisiin hasselbackan perunoihin!

Kokki Tom Westerland kertoo, miten kotona voi valmistaa ravintolatason paistetut perunat. 

The Grill – Crocker’s Henley -ravintolan pääkokki paljastaa oman niksinsä paistinpottuihin. Tärkeää on muun muassa perunalajike sekä tapa, jolla perunat leikkaa lohkoiksi.

– Tämä on oma temppuni paistinperunoihin. Kutsun sitä seitsemän minuutin sekoitukseksi.

Jätä perunalohkoihin monta kulmaa

Tomin mukaan tärkeää on ensinnäkin oikea perunavalinta. Paistinperunoihin kannattaa valita mieluummin hieman kiinteämaltoisempi kuin jauhoinen peruna. Kiinteämaltoisissa perunoissa on vähemmän tärkkelystä, joten potuista tulee Tomin mukaan paistettaessa rapsakampia.

– Perunat kuoritaan ja pilkotaan ”paistettujen perunoiden muotoon” – tämä tarkoittaa sitä, että niihin tulee jäädä niin monta kulmaa kuin mahdollista.

Näin perunat saavat mahdollisimman paljon paistopintaa.Tämän jälkeen perunalohkot laitetaan kylmään suolaveteen ja niitä keitetään kattilassa 7 minuutin ajan.   

– Valuta perunat ja sekoittele niitä siivilässä karkean suolan kanssa. Tätä vaihetta kutsun kokonaisuudessaan seitsemän minuutin sekoitukseksi.

Lopuksi perunat paistetaan ravintolassa vielä naudanrasvassa 200-asteisessa uunissa. Kotikeittiössä rasvan voi toki korvata vaikka öljyllä tai halutessaan pekonin rasvalla.

– Paista perunat uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi, Tom neuvoo.

Lähde: Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja