Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomin "seitsemän minuutin sekoitus" on salaisuus ylivoimaisiin paistettuihin perunoihin – kokki paljastaa simppelin tekniikkansa

1:57Näin teet hasselbackan perunat
Julkaistu 29.10.2020 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Tom "Westy" Westerland vinkkaa ylivoimaisen valmistustavan paistetuille perunoille, kertoo brittilehti Mirror. 

Videolla vinkki herkullisiin hasselbackan perunoihin!

Kokki Tom Westerland kertoo, miten kotona voi valmistaa ravintolatason paistetut perunat. 

The Grill – Crocker’s Henley -ravintolan pääkokki paljastaa oman niksinsä paistinpottuihin. Tärkeää on muun muassa perunalajike sekä tapa, jolla perunat leikkaa lohkoiksi.

– Tämä on oma temppuni paistinperunoihin. Kutsun sitä seitsemän minuutin sekoitukseksi.

LUE MYÖS: Hannalta lyömätön jauhelihavinkki – nyt oiotaan arkiruoanlaitossa nerokkaalla tavalla: "Tänään lämmitimme valmistortilloja"

Jätä perunalohkoihin monta kulmaa

Tomin mukaan tärkeää on ensinnäkin oikea perunavalinta. Paistinperunoihin kannattaa valita mieluummin hieman kiinteämaltoisempi kuin jauhoinen peruna. Kiinteämaltoisissa perunoissa on vähemmän tärkkelystä, joten potuista tulee Tomin mukaan paistettaessa rapsakampia.

– Perunat kuoritaan ja pilkotaan ”paistettujen perunoiden muotoon” – tämä tarkoittaa sitä, että niihin tulee jäädä niin monta kulmaa kuin mahdollista.

Näin perunat saavat mahdollisimman paljon paistopintaa.Tämän jälkeen perunalohkot laitetaan kylmään suolaveteen ja niitä keitetään kattilassa 7 minuutin ajan.   

– Valuta perunat ja sekoittele niitä siivilässä karkean suolan kanssa. Tätä vaihetta kutsun kokonaisuudessaan seitsemän minuutin sekoitukseksi.

Lopuksi perunat paistetaan ravintolassa vielä naudanrasvassa 200-asteisessa uunissa. Kotikeittiössä rasvan voi toki korvata vaikka öljyllä tai halutessaan pekonin rasvalla.

– Paista perunat uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi, Tom neuvoo.

LUE MYÖS: Jos näet tämän raaka-aineen ruokakaupan hevi-osastolla, nappaa välittömästi ostoskoriin: "Aivan sellainen hämmästys ja elämys"

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Annin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helpostiTaas on helppo niksi jaossa paistettuihin perunoihin: Isabellan potut ovat silminnähden täydellisiä – tässäkö niiden salaisuus?Oletko ikinä tullut edes ajatelleeksi? Perheenäiti paljastaa simppelin salaisuuden täydellisiin paistettuihin perunoihin: "Ainoa oikea tapa"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen09:42
    Makeiset

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja