Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin Sami Kuronen tekee nakkikastikkeen

Nakkikastike on arkiruokien klassikko! Kuvituskuva.
Nakkikastike on arkiruokien klassikko! Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 16.04.2025 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kurosten veljesten tuore keittokirja nostaa esiin myös keittiöstä tuttuja klassikko-ohjeita.

Juontaja Sami Kuronen on julkaissut uuden ruokakirjan yhdessä kokkiveljensä Pasi Kurosen kanssa. Kuronen kaikilla mausteilla -teos (Otava, 2025) kokoaa veljesten parhaat reseptit yksiin kansiin. 

Mukana on mutkattomia arjen suosikkireseptejä sekä uusia tuttavuuksia. 

sami kuronen 2022 1
Sami Kuronen tunnetaan muun muassa televisio- ja radiojuontajana. Kuronen on myös julkaissut jo useamman kirjan.

Kirjaan on otettu mukaan myös suosikkiohjeita Kurosten aiemmista ruokakirjoista. Yksi näistä on Sami Kurosen takuuvarma nakkikastike.

– Klassikko sukupolvesta toiseen. Elämäni reseptit -kirjasta tämä nousi yhdeksi suosikiksi, josta tuli paljon hyvää palautetta. Kun teet kastikkeen kuorellisista nakeista, saat mukaan napsahtavaa suutuntumaa, Sami Kuronen vinkkaa tuoreessa teoksessa.

 Sami Kurosen nakkikastike maustetaan muun muassa dijonsinapilla, tomaattipyreellä sekä lihaliemellä.

Lue myös: Kuka syö parasta lounasruokaa: päiväkotilapsi, koululainen, vanki vai vanhus?

Sami Kurosen nakkikastike ja perunamuusi

1 sipuli 
300 g nakkeja 
nokare voita paistamiseen 
2 rkl vehnäjauhoja 
2 rkl tomaattipyreetä 
1 rkl dijonsinappia 
3 dl vettä 
puolikas lihaliemikuutio 
1 dl kuohukermaa 
persiljaa koristeeksi 

1. Hienonna sipuli ja viipaloi nakit. 

2. Kuullota sipuleita pari minuuttia voissa. Lisää pannulle nakkiviipaleet. Anna ruskistua ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. 

3. Lisää tomaattipyree, sinappi ja vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutio. Keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua vielä hetki. 

Perunamuusi 

1 kg Lapin puikulaperunaa 
2 tl suolaa 
50 g voita 
3 dl maitoa tai keitinvettä 

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää suola ja voi.

2. Lämmitä mukillinen maitoa mikrossa. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunoiden sekaan ja työstä seosta samaan aikaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Voit myös ottaa perunoiden keitinvettä talteen ja korvata maidon sillä.

Resepti: Kuronen kaikilla mausteilla (Otava, 2025)

Lue myös: Salainen ainesosa ylivoimaiseen nakkikeittoon – joko kokeilit?

Katso myös: Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksi

1:13Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksiKatso videolta muusiniksi.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Älä osta aina pakastealtaasta! Legendaarisen keiton voi tehdä helposti itse”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaEthän keitä nakeista harmaita ja halkeilevia? Näin vältät yleisen virheen uudenvuoden herkun valmistuksessaMahtava tapa valmistaa perunat ja taivaallinen lisuke: "Vie majoneesin uudelle tasolle"Suomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
RuokaRuoanlaittoSami KuronenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!