Jos kahviammattilainen saisi muuttaa yhden asian suomalaisten kahvinjuonnissa, mikä se olisi? Makuja.fi kysyi kysymyksen kolmelta tunnetulta baristalta, ja kaikissa vastauksissa korostui yksi asia – kahvin maku.
Johan & Nyströmillä työskentelevän Joakim Dyhrin toive on, että ihmiset keskittyisivät kahvia juodessaan ennen kaikkea kahvin makuun ja laatuun.
– Haluaisin, että kahvia juotaisiin siksi, että se on hyvänmakuista, eikä esimerkiksi siksi, että väsyttää. Kahvin pitäisi olla pääajatus, Dyhr kertoo.
– Hyvä kahvi tuotetaan usein vastuullisesti, ja jos ihmiset joisivat hyvää kahvia, siitä seuraisi hyvän maun lisäksi hyvää kaikille.
Kahvikulttuuri kotoa kahviloihin
Suomalaiset juovat suuren osan päivänsä aikana nauttimistaan kahvikupillisista joko työpaikalla tai kotona. Good Life Coffeen Lauri Pipisen mukaan tämä on asia, jonka hän muuttaisi suomalaisten kahvinjuonnissa ensimmäisenä. Kahviloissa käydessä kahvista voi löytää aivan uusia makuelämyksiä.
– Toivon, että suomalaiset joisivat enemmän kahvia kahviloissa, Pipinen toteaa.
Kaffe Roasteryn perustaja Svante Hampf puolestaan peräänkuuluttaa avarampaa mieltä. Hän toivoo, että ihmiset eivät mietittäisi niin paljoa sitä, miltä kahvin kuuluu maistua, vaan että kahvin maisteluun suhtauduttaisiin ennakkoluulottomammin.

