Helppo maitoniksi taikoo arkisen kahvisi hetkessä kahvilatason elämykseksi – tämä vinkki kruunaa viikonloppuaamusi!

2:26 Latte Art -niksit kotikeittiöön
Kahvielämys viimeistellään baristan vinkeillä.

Kukapa ei rakastaisi kahviloita ja etenkin kahvien pinnoilta löytyvää ihanan pehmeää maitovaahtoa. Kahvilatasoinen kahvielämys ei kuitenkaan vaadi kotoa poistumista tai hienon kahvikoneen omistamista, vaan pelkkä lasipurkki ja mikroaaltouuni voivat riittää.

Jos aamupaloistasi tuntuu puuttuvan se jokin, ratkaisu saattaa löytyä tästä vinkistä, joka muuttaa tavallisen maidon hetkessä täydellisen kahvielämyksen viimeisteleväksi silaukseksi.

Maitovaahto syntyy mikrossa kahden helpon työvaiheen avulla. Ensimmäinen vaihe on kaataa maito kannelliseen lasipurkkiin ja sekoittaa purkkia niin, että maito vaahtoutuu. Tämän jälkeen purkki laitetaan mikroon ja sitä lämmitetään noin puolen minuutin ajan. Vaikka mikrotus kestää vain hetken, ilman sitä maitoon muodostunut vaahto katoaa silmänräpäyksessä. Sen lisäksi, että mikrotus saa vaahdon kestämään, se pitää kahvisi lämpimänä pidempään.

The Kitchn -sivuston mukaan paras maitovaahto syntyy, kun valmistukseen käytetään joko rasvatonta tai kaksiprosenttista kevytmaitoa. Nämä maidot antavat kahviin kauniin vaahdon, kun taas rasvaisemmissa versioissa vaahto voi jäädä mitäänsanomattomammaksi.  

Tee näin:

  1. Kaada lasipurkkiin maitoa sen verran, kuin yleensä käytät kahviisi. Älä kuitenkaan täytä lasipurkkia yli puolenvälin, vaan jätä maidolle runsaasti vaahtoutumistilaa.
  2. Sulje kansi ja ravista purkkia voimakkaasti 30–60 sekunnin ajan. Purkin tulisi olla täyttynyt vaahdolla.
  3. Poista kansi ja mikrota 30–60 sekuntia.
  4. Nosta maitovaahtoa purkista suoraan kahviisi.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja