Laihdu nopeammin – nämä ruoat auttavat polttamaan rasvaa

Chili voi tunnetusti auttaa polttamaan rasvaa. Shutterstock

Tietyillä ruoka-aineilla on erityisen suotuisia vaikutuksia aineenvaihduntaan. Parhaimmillaan tämä vaikutus voi näkyä laihdutustuloksissa positiivisena yllätyksenä.

Popsugar-sivusto listasi yhteen ruoka-aineita, joilla on aineenvaihduntaa kiihdyttävä vaikutus. Poimi vinkit siihen, millaisia ruokia syömällä voit keventää oloasi kuin huomaamatta – luopumatta herkuista!

Chili

Chilit sisältävät kapsaisiinia, joka voi auttaa tehostamaan aineenvaihdunnan toimintaa ja vähentää näläntunnetta. Tästä syystä moni laihduttaja suosiikin tulisia ruokia.

Kokojyvätuotteet

Kokojyväviljoista valmistetut tuotteet sisältävät paljon terveellistä ravintokuitua ja kompleksisia hiilihydraatteja, joiden tiedetään antavan aineenvaihdunnalle vauhtia. Ruokakaupassa kannattaa olla tarkkana kokojyvätuotteita valitessa, sillä monet monista moniviljatuotteista saa sellaisen käsityksen, että ne sisältävät kokojyväviljoja, vaikka niitä saattaa olla tuotteessa vain murto-osa.

Kahvi

Kahvi tunnetaan keskushermostoa stimuloivana juomana. Kahvi voi parantaa aineenvaihdunnan toimintaa jopa viidestä kahdeksaan prosenttia.

Viinietikka

Viinietikan on todettu voivan auttaa rasvanpoltossa. Tutkimusten mukaan syy tähän löytyy viinietikan sisältämästä haposta, joka viestittää keholle, että rasvaa poltettaisiin tehokkaammin. Erityisen voimakkaat viinietikan rasvaa polttavat vaikutukset voivat olla silloin, kun sitä nautitaan pitkälle prosessoitujen hiilihydraattien nauttimisen jälkeen. Tällöin viinietikka estää verensokeria nousemasta liian nopeasti.

Sitrushedelmät

Sitrushedelmien on todettu pitävän aineenvaihdunnan kunnossa ja edistävän rasvanpolttoa. Laihduttajan kannattaakin silloin tällöin nauttia esimerkiksi välipalaksi vaikkapa greippi tai appelsiini.

Mausteet

Tietyt mausteet tekevät tunnetusti hyvää aineenvaihdunnalle. Muun muassa kurkuma ja kaneli vauhdittavat elimistön rasvanpolttoprosessia.

Lähde: Popsugar


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja