Kypsyy alle puolessa tunnissa – kokeile kasvissyöjän "pulled porkia"

Shutterstock

Pulled porkista eli nyhtöpossusta voi valmistaa myös kasvissyöjille sopivan version.

Alex Niemisen ja Riikka Sukulan uutuuskirjassa Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä esitellään resepti, jossa kurpitsaa valmistetaan pulled porkin eli nyhtöpossun tapaan. Nyhtökurpitsa valmistuu lihaisaa kaimaansa huomattavasti nopeammin – alle puolessa tunnissa.

Nieminen ja Sukula suosittelevat käyttämään nyhtökurpitsaa varten hankitun raaka-aineen kokonaisuudessaan – siemeniä myöten.

– Voit paahtaa kurpitsansiemenet naksuiksi, karamellisoida ne – tai käyttää niitä peston valmistamiseen, kirjassa vinkataan.

Pulled pumpkin eli nyhtökurpitsa

1 kiinteämaltoinen oranssi kurpitsa
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 rkl oliivi- tai seesamiöljyä
8 kpl pieniä pitaleipiä

Lohko kurpitsa ja poista siemenet. Paahda lohkioja uunissa 200 asteessa 15–25 minuuttia, kunnes lohkot ovat hammastikulla kokeiltaessa aivan pehmeitä. Anna jäähtyä hetki ja riivi sitten sisus irti haarukalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lämmitä pieniä pitaleipiä ja täyty kurpitsalla ja mieleiselläsi kastikkeella.

Lähde: Alex Nieminen ja Riikka Sukula: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!