Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla!

8:11"Sushi salada"–vihreäsalaatti japanilaisittain&soijavinegrette
Julkaistu 30.03.2018 09:32

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Kun makeat bataattisiivut viimeistellään maustetulla voisulalla, saadaan yksi tämän hetken herkullisimmista kasvisruokaresepteistä.

Japanilaisia makuja sisältävä salaatti on myös kokeilemisen arvoinen ruokalaji! 

Valkosipulivoilla maustetut ja parmesaanijuustolla viimeistellyt bataatit ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä. Tämä lähes vastustamaton resepti on kerännyt jo satoja tuhansia silmäpareja.

The Cafe Delites -blogista alunperin lähtöisin oleva resepti sopii erinomaisesti vaikkapa grilli- tai muun liharuoan lisukkeeksi. Voit nauttia niitä myös sellaisenaan maistuvana välipalana tai tarjoilla illanistujaisissa. Tarjoilitpa maustetut bataatit miten hyvänsä, varmaa on, että ne tulevat katoamaan lautasilta alta aikayksikön. 

Valkosipulivoilla maustetut bataatit

4 keskikokoista bataattia
3 rkl sulatettua voita
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tuoretta, silputtua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl raastettua parmesaania

Leikkaa bataatit noin 3–4 senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä noin parinkymmenen minuutin ajan, kunnes haarukka menee hyvin bataattisiivujen läpi. Vaihtoehtoisesti voit myös pehmentää siivut uunissa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Aseta esikypsennetyt bataattisiivut leivinpaperin päälle ja murskaa niiden pinta kevyesti haarukalla. Yhdistä keskenään voisula, valkosipuli ja persilja. Kaada seosta jokaisen bataattisiivun päälle ja viimeistele suolalla ja pippurilla.

Paista voiseoksella maustettuja bataatteja uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes bataatit ovat päältä rapeita ja kullankeltaisia. Ota valmiit bataattikiekot pois uunista, ripottele päälle parmesaania ja jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan.

Lähteet: TheKitch, CafeDelites

Lisää aiheesta:

Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaMahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Suussa sulavat bataattilohkot syntyvät uunissa kuin itsestään – lyömätön lisuke kaikenlaisille ruoille!Herkullinen kikka! Taio kirsikkatomaateista hetkessä entistäkin maukkaampiaTämä helppo herkku vie kielen mennessään: Nerokas käyttötapa bataatilleKaikkien aikojen herkullisin bataattiresepti – salaisuutena kahdesti paistaminen
ValkosipuliRuoanlaittoVihanneksetKasvisruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Valkosipuli
  • 25.01.202411:11
    Ruoka

    Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuun

  • 24.11.202308:32
    Ruoka

    Testissä TikTokin suosittu valkosipulikikka – elämää helpottava vai sittenkin typerä?

  • 15.01.202312:55
    Ruoka

    Täydellinen lohturuoka syntyy vaivattomasti – Harri Syrjänen ylistää valkosipulipastaansa: "Jo liian helppo"

  • 27.08.202217:25
    Ruoanlaitto

    Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

  • 05.02.202217:56
    Ruoka

    Valmispizzataikinasta voi leipoa myös sämpylöitä: Testasimme koukuttavan helpon ohjeen