Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla!

"Sushi salada"–vihreäsalaatti japanilaisittain&soijavinegrette 8:11 "Sushi salada"–vihreäsalaatti japanilaisittain&soijavinegrette

Kun makeat bataattisiivut viimeistellään maustetulla voisulalla, saadaan yksi tämän hetken herkullisimmista kasvisruokaresepteistä.

Japanilaisia makuja sisältävä salaatti on myös kokeilemisen arvoinen ruokalaji! 

Valkosipulivoilla maustetut ja parmesaanijuustolla viimeistellyt bataatit ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä. Tämä lähes vastustamaton resepti on kerännyt jo satoja tuhansia silmäpareja.

The Cafe Delites -blogista alunperin lähtöisin oleva resepti sopii erinomaisesti vaikkapa grilli- tai muun liharuoan lisukkeeksi. Voit nauttia niitä myös sellaisenaan maistuvana välipalana tai tarjoilla illanistujaisissa. Tarjoilitpa maustetut bataatit miten hyvänsä, varmaa on, että ne tulevat katoamaan lautasilta alta aikayksikön. 

Valkosipulivoilla maustetut bataatit

4 keskikokoista bataattia
3 rkl sulatettua voita
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tuoretta, silputtua persiljaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl raastettua parmesaania

Leikkaa bataatit noin 3–4 senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä noin parinkymmenen minuutin ajan, kunnes haarukka menee hyvin bataattisiivujen läpi. Vaihtoehtoisesti voit myös pehmentää siivut uunissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Aseta esikypsennetyt bataattisiivut leivinpaperin päälle ja murskaa niiden pinta kevyesti haarukalla. Yhdistä keskenään voisula, valkosipuli ja persilja. Kaada seosta jokaisen bataattisiivun päälle ja viimeistele suolalla ja pippurilla.

Paista voiseoksella maustettuja bataatteja uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes bataatit ovat päältä rapeita ja kullankeltaisia. Ota valmiit bataattikiekot pois uunista, ripottele päälle parmesaania ja jatka kypsentämistä vielä muutaman minuutin ajan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat