Täydellinen lisuke pihville – kokeile erikoisen "purjotuhkavoin" reseptiä!

purjotuhkavoi
Purjotuhkavoi on näyttävä lisuke pihville.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen kokeili vastikään valmistaa hyvin erikoisen lisukkeen pihville – ja lopputulos oli bloggaajan mukaan hyvin onnistunut!

Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan pihville hyvin erikoista lisuketta: purjotuhkavoita. Hiiltyneestä ja hienonnetusta purjosta valmistuu helposti voi, jolle moni lisuke kalpenee ruokapöydässä – ainakin värin puolesta.

Purjotuhkavoi

1 purjo
2 luomusitruunan mehu ja kuori
200 g huoneenlämpöistä voita

Halkaise purjo pitkittäin. Erottele sen lehdet ja asettele ne vieretysten uuninkestävään vuokaan tai kuumaan grilliin. Paista mustaksi 250 asteessa grillivastuksen alla tai grillissä. Purjon tulee hiiltyä täysin, joten käsittele sitä varoen grillissä. Ota purjo pois uunista tai grillistä. Hienonna se jauheeksi. Mausta voi purjotuhkalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Maista välillä. Mikäli purjotuhkaa jää yli, ota se talteen. Sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.