Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen lisuke pihville – kokeile erikoisen "purjotuhkavoin" reseptiä!

Purjotuhkavoi on näyttävä lisuke pihville.
Purjotuhkavoi on näyttävä lisuke pihville.
Julkaistu 16.09.2016 20:00

MTV LIFESTYLE

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen kokeili vastikään valmistaa hyvin erikoisen lisukkeen pihville – ja lopputulos oli bloggaajan mukaan hyvin onnistunut!

Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan pihville hyvin erikoista lisuketta: purjotuhkavoita. Hiiltyneestä ja hienonnetusta purjosta valmistuu helposti voi, jolle moni lisuke kalpenee ruokapöydässä – ainakin värin puolesta.

purjotuhka
Tältä näyttää purjotuhkavoin pääraaka-aine, purjotuhka.Jani Kinnunen / Sivumaku

Purjotuhkavoi

1 purjo
2 luomusitruunan mehu ja kuori
200 g huoneenlämpöistä voita

Halkaise purjo pitkittäin. Erottele sen lehdet ja asettele ne vieretysten uuninkestävään vuokaan tai kuumaan grilliin. Paista mustaksi 250 asteessa grillivastuksen alla tai grillissä. Purjon tulee hiiltyä täysin, joten käsittele sitä varoen grillissä. Ota purjo pois uunista tai grillistä. Hienonna se jauheeksi. Mausta voi purjotuhkalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Maista välillä. Mikäli purjotuhkaa jää yli, ota se talteen. Sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.

Lähde: Sivumaku-blogi

Tykkää Jani Kinnusen Sivumaku-blogista Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäTodella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Monille tuntematon herkku – nappaa tämä kotimainen raaka-aine nyt ostoskoriin: "Kannattaa maistaa ensin raakana"MTV Viiden jälkeen: Valmista kattilallinen samettista fenkolikeittoa Hanna Gullichsenin reseptilläNauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti Täydellinen tapa valmistaa broileria – mehukas lopputulos vain 20 minuutissa
SivumakuGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”