Pidätkö sipulirenkaista? Tätä reseptiä kannattaa kokeilla

shutterstock_161859623
Shutterstock

Herkulliset sipulirenkaat valmistuvat myös kotioloissa. Kokeile huippukokin reseptiä friteerattujen sipulirenkaiden valmistamiseen!

Huippukokki Tommy Myllymäki esittelee tuoreessa Myllymäki – kasvikset lisukkeena ja pääruokana -kirjassaan lukuisia reseptejä kasviksille. Näiden reseptien joukosta löytyy myös Myllymäen paranneltu resepti itsetehdyille sipulirenkaille.

– Tässä parannellussa versiossa hunaja antaa niille lisää makeutta ja parmesaani suolaisuutta. Voit käyttää myös muuta pitkään kypsytettyä kovaa juustoa tai pecorinoa. Tärkeintä on saada aikaan suolainen maku ja kuivahko koostumus, huippukokki Myllymäki vinkkaa tuoreessa kirjassaan.

Sipulirenkaat hunajan ja parmesaanin kera

4 annosta

2 keltasipulia
1 kananmuna
2 dl panko-korppujauhoja
4 tl hunajaa
50 g parmesaania hienoksi raastettuna
vehnäjauhoja
friteeraamiseen sopivaa öljyä
sormisuolaa

Kuori keltasipulit ja viipaloi ne senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Jaa viipaleet renkaiksi. Kasta ne kiehuvaan veteen kymmeneksi sekunniksi, jäähdytä ja anna kuivua talouspaperin päällä.

Vatkaa kananmuna. Pyörittele sipulirenkaat vehnäjauhoissa, kasta ne vatkattuun munaan ja kääntele lopuksi panko-korppujauhoissa.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. (Lämpötila kannattaa tarkistaa lämpömittarilla.)

Friteeraa sipulirenkaat kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Laita sipulirenkaat vadille, valuta päälle hunaja ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

Tarjoile sellaisenaan, punaisen lihan, hampurilaisten tai broilerin kanssa.

Lähde: Myllymäki – kasvikset lisukkeena ja pääruokana (Tammi 2015)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja