Jamie Oliver suosittelee valmistamaan klassikkoruoan uudella tavalla: Tämä on huijarin hernekeitto!

shutterstock_227717065
Jamie Oliverin hernekeitto sisältää muun muassa fetaa. Shutterstock

Savukinkkua, pastaa, minttua ja fetaa – olisitko tullut ajatelleeksi, että myös näistä raaka-aineista valmistuu herkullinen hernekeitto?

Huippukoki Jamie Oliverin kirjassa Arjen superruokaa perheille(readme.fi 2015) esitellään herkullisen hernekeiton ohje. Alle puolessa tunnissa valmistuva keitto sisältää raaka-aineita, jotka eivät ole tuttuja perinteisestä hernekeitosta.

– Tämä supernopea keitto hyödyntää pakastimen peruspilareista herneitä ja pinaattia, joista saa C-vitamiinia, Jamie Oliverin kirjassa todetaan.

Kokeile rohkeasti erilaista reseptiä!

Huijarin hernekeitto

4 annosta, 24 minuuttia

1 nippu kevätsipulia
300 g pakasteherneitä
300 g pakastepinaattisilppua
100 g savukinkkua
puolikas nippu tuoretta minttua (15 g)
300 g täysjyväfusillia
50 g fetajuustoa

Siisti kevätsipulit ja laita ne tehosekoittimeen pakasteherneiden ja -pinaatin kanssa. Revi kinkku joukkoon, nypi mintunlehdet ja kaada neljä desilitraa kiuhuvaa vettä päälle. Laita kansi huolellisesti kiinni,peitä keittiöpyyhkeellä ja sykäytä sileäksi koneesta kiinni pitäen. Pysäytä kone tarvittaessa, kun kaavit seosta kulhon reunoilta., jotta se soseutuu helpommin. Kaada ainekset isoon kattilaan kuumalle keittolevylle ja lisää vielä reilun litran verran kiehuvaa vettä. Murskaa pasta satunnaisesti– se käy helpoiten kietomalla pasta keittiöåyyhkeen sisään ja tekemällä yllätyshyökkäyksen kaulimella. Sekoita palat keiton joukkoon. Kuumenna neste uudestaan kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes pasta on kauttaaltaan kypsää. Sekoita säännöllisesti ja ohenna vedellä tarpeen mukaan. Maista keittoa ja mausta se täydelliseksi.

Jaa keitto kulhoihin tai mukeihin ja vedä kuorimaveitsellä fetajuustoa päälle hienoina suikaleina ennen kuin ryhdyt syömään.

Lähde: Jamie Oliver: Arjen superruokaa perheille (readme.fi 2015) 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat