Tarvitset vain kolme raaka-ainetta – testaa hämmästyttävän helppo kurpitsaresepti

shutterstock_144317710
Myskikurpitsa on oiva valinta kurpitsaostoksilla. Shutterstock

Poimi uskomattoman helppo kurpitsaresepti, ja hyödynnä syksyn sesonkiherkku lisukkeena ruokapöydässä.

Syksy on kurpitsojen aikaa, ja lähestyvän Halloweenin kunniaksi suomalaisten ruokakauppojen vihannesosastojen kurpitsatarjonta onkin parhaimmillaan. Poimi vinkit siihen, kuinka kurpitsat kannattaa hyödyntää syksyiselle päivälliselle tai lounaalle!

Helpolla reseptillä kurpitsasta on mahdollista loihtia suussasulava lisuke vain kolmen raaka-aineen voimin. Kurpitsan omintakeisen, makean maun vuoksi lisuke kaipaa mausteeksi vain suolaa.

Hannan paahdetut kurpitsat

1 myskikurpitsa
öljyä
sormisuolaa

Pese ja kuivaa kurpitsa. Halkaise kurpitsa kahteen osaan. Koverra siemenet lusikalla pois. Ota siemenet talteen. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.

Laita kurpitsalohkot uunipellille, pirskottele öljyä päälle ja suolaa sormisuolalla.

Paista 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat kauniin ruskeita ja sopivan pehmeitä.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!