Kuuluisa turkkilainen herkku – korvaako tämä lihaisa annos vielä kebabin?
Oletko koskaan kuullut turkkilaisesta, lihaisasta herkusta, joka muistuttaa paljon jauhelihapizzaa?
Ruokabloggaaja Jani Kinnunen ihmettelee Sivumaku-blogissaan, kuinka turkkilaiset eivät tarjoile ravintoloissaan Lahmacun-nimistä herkkua, joka sopisi korvaamaan vaikkapa kebabin.
– Suomi on jauhelihapizzojen luvattu maa, joten miksi ihmeessä turkkilaiset eivät ole tarjonneet meille omaa perinneherkkuaan, mausteisella lampaanjauhelihamassalla päällystettyä pizzantapaistaan? Kinnunen ihmettelee.
– Yksinkertainen ruoka, joka toimii monessa tilanteessa. Lounaana, illallisena, illanistujaisissa, hiukopalana, krapulapalana, bloggaaja listaa.
Katso Lahmacunin resepti Jani Kinnusen Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan