Oletko koskaan kuullut turkkilaisesta, lihaisasta herkusta, joka muistuttaa paljon jauhelihapizzaa?
Ruokabloggaaja Jani Kinnunen ihmettelee Sivumaku-blogissaan, kuinka turkkilaiset eivät tarjoile ravintoloissaan Lahmacun-nimistä herkkua, joka sopisi korvaamaan vaikkapa kebabin.
– Suomi on jauhelihapizzojen luvattu maa, joten miksi ihmeessä turkkilaiset eivät ole tarjonneet meille omaa perinneherkkuaan, mausteisella lampaanjauhelihamassalla päällystettyä pizzantapaistaan? Kinnunen ihmettelee.
– Yksinkertainen ruoka, joka toimii monessa tilanteessa. Lounaana, illallisena, illanistujaisissa, hiukopalana, krapulapalana, bloggaaja listaa.
Katso Lahmacunin resepti Jani Kinnusen Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.