Kuuluisa turkkilainen herkku – korvaako tämä lihaisa annos vielä kebabin?

lahmacun
Jani Kinnunen / Sivumaku

Oletko koskaan kuullut turkkilaisesta, lihaisasta herkusta, joka muistuttaa paljon jauhelihapizzaa?

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen ihmettelee Sivumaku-blogissaan, kuinka turkkilaiset eivät tarjoile ravintoloissaan Lahmacun-nimistä herkkua, joka sopisi korvaamaan vaikkapa kebabin.

– Suomi on jauhelihapizzojen luvattu maa, joten miksi ihmeessä turkkilaiset eivät ole tarjonneet meille omaa perinneherkkuaan, mausteisella lampaanjauhelihamassalla päällystettyä pizzantapaistaan? Kinnunen ihmettelee.

– Yksinkertainen ruoka, joka toimii monessa tilanteessa. Lounaana, illallisena, illanistujaisissa, hiukopalana, krapulapalana, bloggaaja listaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja