Muistatko tämän helpon ja maukkaan retroherkun? "Ei voi kuin toimia"

Lihapiirakka
Muistatko vielä peltilihapiirakan? MTV

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti menneiltä vuosikymmeniltä tutun lihaherkun.

Koska sinä olet  viimeksi valmistanut kotiuunissasi mehevän peltilihapiirakan? Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen päätti kokeilla herkkua muutaman vuosikymmenen tauon jälkeen. Inspiraation lähteenä toimi Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan tuore 400g – Parhaat jauhelihareseptit -kirja.

– 37 000 000 kg. 400 g. Sen verran suomalaiset syövät jauhelihaa vuodessa pääosin 400 gramman paketeissa. 6,5 kg per tyyppi. 125 g viikossa. Uskon, että porukka kokkaa jauhelihaa varsin suppealla marginaalilla. Montakohan prosenttia koko määrästä menee makaronilaatikkoon ja lihapulliin? Ei niin, että niissä olisi mitään vikaa, Kinnunen kirjoittaa.

"Lohturuokaa parhaimmillaan ja hieno fiilistelypala"

Makaronilaatikon ja lihapullien sijaan iltapalaksi valmistuikin Kinnusen kotona "todella old school -lihapiirakka".

– Naudan jauhelihaa, riisiä ja kananmunaa voitaikinalla kuorrutettuna. Ei voi kuin toimia, mutta edelliset kokemukset osuvat niinkin pitkälle kuin 80-luvun lauantai-iltoihin Hymyhuulten tunnarin soidessa, kylpytakki päällä saunan jälkeen, ilta-palaa nauttien. Cokista litran lasipullosta, koska oli karkkipäivä ja lauantai. 70-luvun lapselle ruoka ei paljon retrommaksi mene. Nykyisellään lohturuokaa parhaimmillaan ja hieno fiilistelypala illanistujaisiin.

Katso peltilihapiirakan resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja