Muistatko tämän helpon ja maukkaan retroherkun? "Ei voi kuin toimia"
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen valmisti menneiltä vuosikymmeniltä tutun lihaherkun.
Koska sinä olet viimeksi valmistanut kotiuunissasi mehevän peltilihapiirakan? Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen päätti kokeilla herkkua muutaman vuosikymmenen tauon jälkeen. Inspiraation lähteenä toimi Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan tuore 400g – Parhaat jauhelihareseptit -kirja.
– 37 000 000 kg. 400 g. Sen verran suomalaiset syövät jauhelihaa vuodessa pääosin 400 gramman paketeissa. 6,5 kg per tyyppi. 125 g viikossa. Uskon, että porukka kokkaa jauhelihaa varsin suppealla marginaalilla. Montakohan prosenttia koko määrästä menee makaronilaatikkoon ja lihapulliin? Ei niin, että niissä olisi mitään vikaa, Kinnunen kirjoittaa.
"Lohturuokaa parhaimmillaan ja hieno fiilistelypala"
Makaronilaatikon ja lihapullien sijaan iltapalaksi valmistuikin Kinnusen kotona "todella old school -lihapiirakka".
– Naudan jauhelihaa, riisiä ja kananmunaa voitaikinalla kuorrutettuna. Ei voi kuin toimia, mutta edelliset kokemukset osuvat niinkin pitkälle kuin 80-luvun lauantai-iltoihin Hymyhuulten tunnarin soidessa, kylpytakki päällä saunan jälkeen, ilta-palaa nauttien. Cokista litran lasipullosta, koska oli karkkipäivä ja lauantai. 70-luvun lapselle ruoka ei paljon retrommaksi mene. Nykyisellään lohturuokaa parhaimmillaan ja hieno fiilistelypala illanistujaisiin.
Katso peltilihapiirakan resepti Sivumaku-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia