Lahdessa kehiteltiin supersuosittu kanapasta – ohje helppoon pastaan, jota kaikki rakastavat!

palermon-pasta-3-210919_Z728846-large
Palermon pasta on erityisesti koululaisten suosikki. MTV

Palermon pasta on kouluruokien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Oletko sinä maistanut tätä helposti uunissa valmistuvaa pastaruokaa?

Palermon pasta saattaa kuulostaa hienolta, italialaiselta ruokalajilta, mutta todellisuudessa helpon pastaruoan juuret ovatkin Suomen Lahdessa. Palermon pasta tunnetaan parhaiten kouluruokana, ja se voittikin kansallisen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa. Sittemmin palermon pastasta on kehitelty monenlaisia eri versioita, mutta perusidea ruoassa on sama: helppo pastaruoka valmistuu uunissa, eikä pastaa tarvitse erikseen keitellä kattilassa.

Palermon pastan ohjeen MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille loihti Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen

– Palermon pasta on mainio arkiruoka ja se maistuu koko perheelle. Helppotekoinen ateria valmistuu helposti työpäivän päätteeksi, tai vaikka valmistaisit sen jo etukäteen edellisenä päivänä.

Palermon pastassa kermainen kastike saa makua muuun muassa currysta ja kanaliemestä. Pasta aateloidaan lopuksi vielä juustolla.

– Voit tuunata ruokaa helposti käyttämällä eri tavoin maustettuja pastoja tai maustettuja ruokakermoja.

Nappaa helppo ohje: Palermon pasta

Katso myös video: Näin pastalävikköä käytetään oikein

Oletko aina käyttänyt tätäkin keittiövälinettä väärin? Oikea tapa mullistaa ruoanlaiton 0:41

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat