"Kuninkaallinen" drinkki vain kahdesta ainesosasta – näin valmistat hittijuoman

kir royal, drinkki, cocktail
Kir Royale on suosittu ranskalainen samppanjajuoma, jonka valmistus onnistuu kaikilta. Shutterstock

Ranskassa nautitaan aivan omaa versiota kuohuviinicocktailista.

Kuohuviinicocktailit kuten Aperol Spritz ja brunssiklassikko mimosa ovat jo useimmille tuttuja drinkkejä.

Ranskassa laseista löytyy kuitenkin usein legendaarinen Kir Royale, joka sisältää samppanjaa sekä mustaherukkalikööriä – Crème de Cassis.

Kyseessä ei ole missään nimessä mikään uusi cocktail, mutta se on jälleen pinnalla. Kiitos kuuluu Netflixin suositun Emily in Paris -sarjan kolmannelle kaudelle, jossa päähenkilö tutustuu drinkkiin hörpittyään sitä kollegoidensa kanssa terassilla, kirjoittaa Delish.

Kir Royalen historia

Kir Royalen valmistus ei vaadi välineitä tai hioutunutta ammattitaitoa: se sisältää ainoastaan samppanjaa sekä crème de cassis -likööriä, olematta kuitenkaan yksinkertaisen makuinen, kirjoittaa Liquor.com.

Kir Royale on versio suositusta ranskalaisesta juomasta nimeltään Kir, jossa yhdistyy kuiva burgundialainen valkoviini sekä mustaherukkalikööri. Juoma syntyi 1800-luvulla ja nousi jälleen suosioon toisen maailmansodan jälkeen. Kir Royalesta tekee "kuninkaallisen" juurikin samppanja.

Juomasta on olemassa myös versio nimeltään Kir Imperial, johon tulee kuohuviiniä sekä vadelmalikööriä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Näin valmistat Kir Royalen

Kir Royalen valmistus on hyvin suoraviivaista, ainoastaan ainesosien kaatojärjestys lasiin on merkityksellinen. 

Lasiin kannattaa kaataa ensimmäisenä likööri, sitten vasta samppanja, jolloin ainekset sekoittuvat luonnollisesti toisiinsa. Säätelemällä liköörin määrää hieman suuntaan tai toiseen saa drinkistä juuri omaan makuun sopivan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kir Royale

1,5 cl creme de cassis -likööriä
kuivaa samppanjaa

1. Kaada likööri samppanjalasiin.

2. Pidennä samppanjalla.

Katso myös: Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz

1:53
Limoncello Spritz on raikas kesäjuoma, johon tulee sitruunapohjaista limoncello-likööriä sekä proseccoa.

Lähteet: Delish, Liquor.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja