Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike
Lihamureke on helppo ja klassinen arkiruoka. Keittiömestari Kari Aihinen kutsuu ruokalajia leikkisästi nimellä Markku. Aihisen versiossa kermakastike saa muhia uunissa lihamurekkeen kanssa.
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- rypsiöljyä paistamiseen
- 500 g naudan paistijauhelihaa
- 1 muna
- 2 rkl dijoninsinappia
- 8 tippaa tabasco-kastiketta
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Laivankastike
- kuohukermaa
- lihaliemijauhetta
Valmistusohje
Lihamureke valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen + 15 min vetäytyminen
- Sekoita kerma ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetken aikaa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti pannulla öljyssä. Anna jäähtyä.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä kaikki loput raaka-aineet keskenään kulhossa ja vaivaa massa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Muotoile lihamureke uunipellille tai vuokaan. LKaada laivankastikkeen kerma ja lihaliemijauhe samaan vuokaan murekkeen kanssa. Paista mureketta 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kun mureke on kypsää, anna sen vetäytyä lämpimässä noin 15-20 minuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje