Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

lihamureke
Shutterstock

Lihamureke on helppo ja klassinen arkiruoka. Keittiömestari Kari Aihinen kutsuu ruokalajia leikkisästi nimellä Markku. Aihisen versiossa kermakastike saa muhia uunissa lihamurekkeen kanssa.

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 500 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 8 tippaa tabasco-kastiketta
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Laivankastike

  • kuohukermaa
  • lihaliemijauhetta

Valmistusohje

Lihamureke valmistuu näin:

Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 15 min + 40 min paistaminen + 15 min vetäytyminen

  1. Sekoita kerma ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetken aikaa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti pannulla öljyssä. Anna jäähtyä. 
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Yhdistä kaikki loput raaka-aineet keskenään kulhossa ja vaivaa massa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 
  3. Muotoile lihamureke uunipellille tai vuokaan. LKaada laivankastikkeen kerma ja lihaliemijauhe samaan vuokaan murekkeen kanssa. Paista mureketta 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kun mureke on kypsää, anna sen vetäytyä lämpimässä noin 15-20 minuttia. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.