Kuluttajien toive sai huonekalujätin toimimaan: Ikea kehittelee uutta versiota tutuista lihapullista – uutuus myyntiin maailmanlaajuisesti

Lihapullat ja helppo kastike 3:33 Lihapullat ja helppo kastike
Videolta voit poimia perinteisten lihapullien reseptin.

Lihapullistaan maailmankuulu huonekalujätti Ikea on lähtenyt mukaan maailmanlaajuiseen kasvisproteiinitrendiin.

Kysyntä kasvispohjaisia vaihtoehtoja kohtaan on voimakkaassa kasvussa, ja kuluttajat etsivät alati sekä terveyden että luonnon kannalta parempia vaihtoehtoja. Maailmanlaajuinen trendi on pakottanut myös kansainväliset yhtiöt kehittämään toimintaansa kuluttajien toiveita vastaavaan suuntaan.  

Reilu vuosi sitten Ikea vastasi vegaanisen ruoan kasvavaan kysyntään tuomalla myyntiin vegaaniseen ruokavalioon sopivan hot dogin. Nyt huonekalujätti on ottanut seuraavan askeleen kasispohjaisten ruokien tarjonnassaan. 

Torstaina julkaisemansa tiedotteen mukaan Ikea on paraikaa kehittelemässä uutta versiota miljoonille ihmisille tutuista lihapullista. Yrityksen mukaan lihapullien uudet versiot ”näyttävät ja maistuvat lihalle, mutta ne on tehty kasvispohjaisesta vaihtoehtoisesta proteiinista”.

Lähes 50 maassa toimiva Ikea aikoo ottaa uuden ruokalajin maailmanlaajuisesti kaikkien ravintoloidensa valikoimiin.  

Uutuudet myyntiin jo ensi vuoden aikana

Ikea on kertonut testaavansa ja kehittelevänsä prototyyppejä mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta lopullisia päätöksiä tuotteen tai valmistajan suhteen ei ole vielä tehty. Yrityksen tarkoituksena on ryhtyä testaamaan uusia tuotteita valikoiduissa ravintoloissa helmikuussa 2020.    

Uudet lihapullat tulevat täydentämään jo nyt useasta eri versiosta koostuvaa pullavalikoimaa. Ikea tarjoaa tällä hetkellä asiakkailleen perinteisten lihapullien lisäksi niin kasvis-, kana- kuin lohipullia.

Yritys lupaa, että uudet kasvisproteiinista valmistetut pullat tulevat vastaamaan hinnaltaan perinteisiä lihapullia.

Lähteet: CNN, Ikea

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.