Ikea tuo ravintoloidensa valikoimiin hyvää tekevän uutuuden – tässäkö haastaja perinteisille lihapullille?

lohipullat Ikea
Lohipullien vastaanotto on ollut Ikean mukaan hyvä. Ikea

Suosittujen lihapullien rinnalle saadaan uusi jäsen; lohipullat. Kyseinen tuote vastaa Ikean tavoitteisiin tarjoilla asiakkaille entistä terveellisempää ja ympäristön kannalta kestäväpää ruokaa.

Ikea on kertonut tuovansa ravintoloidensa valikoimiin uutuuden, lohipullat. Uutuuden myötä liha-, kana- ja kasvispullat saavat rinnalleen uuden jäsenen. 

Monet asiat toistuvat Ikea-reissuilla kerrasta toiseen. Artikkeli jatkuu videon alla.

1:36

Idea lohipulliin syntyi, kun tuotekehitys seurasi lohen jalostusta ja huomasi käsittelystä jäävän yli paljon pieniä kalapaloja, joita ei voinut käyttää fileinä. Julkaisemassaan tiedotteessa Ikea kertoo pullien valmistukseen käytettävän ainoastaan ASC-sertifioitua lohta ja MSC-sertifioitua turskaa.

– Teimme tiivistä yhteistyötä toimittajien kanssa, optimoimme prosessin ja loimme yhdessä tämän maukkaan proteiininlähteen, jolla on pienempi hiilijalanjälki, Ikea Food Services AB:n tuotekehittelijä Sabrina Anania-Stepania kertoo.

Varmaa tietoa uutuuden saapumisesta Suomeen ei ole

Ensimmäiset lohipullat on otettu myyntiin Portugalissa, jossa ne ovat saaneet varsin hyvän vastaanoton. Yli 80 prosenttia lohipullia maistaneista ravintolan asiakkaista kertoi pitävänsä niistä, ja yli 90 prosenttia kertoi arvostavansa lohipullien vastuullisuutta.

Ikea kertoo tuovansa lohipullat myyntiin valikoituihin Ikea ravintoloihin. Tietoa siitä, saadaanko uutuuksia myös Suomeen, joudutaan tässä vaiheessa vielä odottamaan.

– Lohipullat ovat tulossa ravintoloidemme globaaliin annosvalikoimaan. Jokainen IKEA-maa valitsee kuitenkin itse, mistä paikallisten IKEA-ravintoloiden valikoima koostuu ja lopullista päätöstä lohipullien saapumisesta IKEA Suomen ravintoloiden valikoimaan ei ole valitettavasti vielä tässä vaiheessa tehty, Press officer Tarja Vuorenmaa Suomen Ikeasta kertoo Makuja.fi:lle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja