Kuitupitoista ja terveellistä herkkua – tätä aamupalaa kannattaa kokeilla

shutterstock_302101565
Vanukas tekeytyy jääkapissa yön yli. Shutterstock

Tällä helpolla reseptillä valmistat ihanan herkullista chia-vanukasta, joka tehdään jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Aamulla vanukas on valmista nautittavaksi.

Aamut ovat usein kiireisiä ja aamupalan valmistamiselle ei jää kauan aikaa. Edellisenä iltana valmiiksi tehtävät aamupalat ovatkin tästä syystä käteviä.

Chian siemenet sisältävät runsaasti kuitua, joten ne pitävät nälän poissa pitkään. Vanukas maustetaan kanelilla ja neilikalla, jotka tuovat ihanan mausteista joulun makua. Chia-vanukas on helppo ja kevyt herkku aamupalaksi tai vaikka välipalaksi – kunhan muistat antaa siementen turvota ensin!

Piparkakun makuinen chia-vanukas

0,6 dl chian siemeniä

1,8 dl soijamaitoa (myös muut maidot käyvät)

1 rkl vaahterasiirappia

¼ tl jauhettua inkivääriä

¼ tl kanelia

ripaus jauhettua neilikkaa

ripaus merisuolaa

Koristeeksi

1 rkl rusinoita

1 rkl pilkottuja pekaanipähkinöitä

Lisää kaikki ainekset (paitsi koristeet) lasipurkkiin ja sekoita.

Anna olla kylmässä vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Lisää koristeet ja nauti!

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat