Pidä nälkä loitolla – valmista itse superterveellinen ja virkistävä juoma

smoothie (1)
Vihreä smoothie on loistava alku päivälle. Shutterstock

Prevention-sivuston ohjeella valmistuu aamujuoma vailla vertaa. 

Hurjan terveellinen smoothie valmistuu useista vihreistä – ja tunnetusti terveellisistä – ainesosista. Vihreään terveysjuomaan lisätään muun muassa kurkkua, pinaattia sekä spirulina-levää.

Kurkku on oivallista ravintoa osana aamiaista, sillä siitä saa runsaasti nesteitä ja myös nälkä pysyy pidempään loitolla. Tässä terveyspommissa on yli 90 prosenttia vettä.

Myös juoman sisältämä pinaatti on terveyspommi joka auttaa kehoa monipuolisesti. Se tekee hyvää muun muassa silmille ja luille. Lisäksi pinaatti helpottaa ummetusta ja suojaa vatsan limakalvoja ja ehkäisee vatsahaavoja.

Tee smoothie valmiiksi jääkaappiin jo illalla

Aamupalaa pidetään päivän tärkeimpänä ateriana, mutta se ei tarkoita, että aamuisen aterian valmistamiseen täytyisi käyttää paljon aikaa. Valmistamalla smoothien jo edellisenä iltana jääkaappiin voi aamun kiireessäkin syödä – tai tarkalleen ottaen juoda – erityisen terveellisesti.

Vihreää elinvoimaa -juoma

4,7 dl mantelimaitoa tai kookos-mantelimaitoa
puolikas kurkku
2,4 dl pinaattia
1 ruokalusikallinen mantelivoita
saksanpähkinöitä
1 tl vaniljauutetta
1 tl spirulina-levää
3–4 rkl proteiinijauhetta
ripaus merisuolaa
ripaus kanelia
0,6 dl jäitä

(2,4 dl lehtimangoldia)

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes juoma on rakenteeltaan tasaista.

Lähde: Prevention 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja