Kuinka usein keittiöveitsi pitää teroittaa? Michelin-kokki Sasu paljastaa parhaan tavan
Suomalainen huippukokki neuvoo parhaan tavan pitää keittiöveitset terässä.
Ruoanlaitossa veitsi voi olla joko näppärä apulainen tai hermoja raastava riippakivi perustuen siihen, kuinka laadukas veitsi on ja miten olet pitänyt siitä huolta.
Hyväkin veitsi tylsyy ajan kanssa, mutta teroittamalla sen saa jälleen uuteen iskuun.
Huomenta Suomessa vieraillut Michelin-kokki Sasu Laukkonen kertoo, mistä tietää, että on aika teroittaa veitsi ja mikä on siihen paras tapa.
– Teroitit sä millä tahansa, veitsi pitää muistaa pestä, ennen kuin se laitetaan ruokaan, Laukkonen toteaa.
Katso Laukkosen veitsivinkit yllä olevalta videolta.
Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"
Lue myös: Älä koskaan tee näin paistinpannulle
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti