Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuinka usein keittiöveitsi pitää teroittaa? Michelin-kokki Sasu paljastaa parhaan tavan

9:02Kotikokin veitset kuntoon – Michelin-kokki Sasu Laukkosen vinkitKotikokin veitset kuntoon – Michelin-kokki Sasu Laukkosen vinkit.
Julkaistu 16.01.2024 07:35

Emmi Niiniaho

Suomalainen huippukokki neuvoo parhaan tavan pitää keittiöveitset terässä. 

Ruoanlaitossa veitsi voi olla joko näppärä apulainen tai hermoja raastava riippakivi perustuen siihen, kuinka laadukas veitsi on ja miten olet pitänyt siitä huolta.

Hyväkin veitsi tylsyy ajan kanssa, mutta teroittamalla sen saa jälleen uuteen iskuun.

Huomenta Suomessa vieraillut Michelin-kokki Sasu Laukkonen kertoo, mistä tietää, että on aika teroittaa veitsi ja mikä on siihen paras tapa.

– Teroitit sä millä tahansa, veitsi pitää muistaa pestä, ennen kuin se laitetaan ruokaan, Laukkonen toteaa.

Katso Laukkosen veitsivinkit yllä olevalta videolta.

Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"

Lue myös: Älä koskaan tee näin paistinpannulle

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Miten kuorit ja pilkot juurekset? Kokki Sasu Laukkoselta tärkeä vinkkiHuippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstäTeetkö itse samalla tavalla? Näin sipuli pitäisi oikeasti pilkkoa – suomalainen huippukokki näyttääMitä eroa on huippukokilla ja kotikokilla? Ravintoloitsijat Henri Alén ja Tommi Tuominen paljastavat yllättävän vastauksenKari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmastiSuomalaiskokki muistuttaa: Oikea tapa keittää uudet perunat – yksi muistisääntö kaikkein tärkein
KeittiöRuoanlaittoRuokaHuomenta SuomiSasu LaukkonenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Keittiö
  • 5.8.06:32
    Koti

    Nämä vahingot keittiössä ovat tuttuja vakuutusyhtiölle – "Melkein kategorinen virhe keittiösuunnittelussa"

  • 3.8.12:33
    Vinkit

    Likainen siivilä voi pilata ruokasi maun – tiskaa se näin

  • 30.7.06:31
    Vesimeloni

    Tiesitkö? Vesimelonissa piilee yllättävä vaara: "Joka vuosi näitä tulee vastaan"

  • 28.7.20:08
    Kierrätys

    Hajoaako biojätepussi jo matkalla jäteastialle? Toimi näin

  • 6.7.12:31
    Siivous

    Löytyykö mökkikaapista harmaantunut lasi? Sameuden syynä on lasihome