Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kristen testasi mullistavan munakikan: "Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään"

Kuvituskuva.
Kuvituskuva. Shutterstock
Julkaistu 28.12.2019 09:01

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Ruokatoimittaja testasi erikoista tapaa paistaa kananmunia ja rakastui. 

Food 52 -sivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore testasi uutta tapaa paistaa kananmunia. Kristen törmäsi ideaan alan ammattilaisten Aki Kamozawan ja H. Alexander Talbotin Ideas in Food -ruokablogissa. Aki ja "Alex" olivat tehneet karamellisoituja kananmunia, ja Kristen päätti testata reseptiä.

Kananmunat valmistetaan muuten perinteiseen tyyliin, mutta paistaminen tapahtuu yllättävällä ainesosalla. 

– Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään. Itse asiassa tämä mullisti myös kaiken muun paistamisen, kertoo Kristen reseptikokeilustaan.

Öljylle yllättävä korvaaja

Kristenin noudattama vinkki on, että paistamiseen käytetään öljyn sijasta kermaa. Vain ja ainoastaan kermaa. Akin ja Alexin mukaan kerma on kuin nestemäistä voita. Se soveltuu hyvin paistamiseen. 

Kerma laitetaan kylmälle pannulle. Lämpötilaa nostamalla kermasta alkaa erottua voita ja kirnupiimää. Kun kananmunaa paistetaan, kirnupiimä haihtuu pannulta, mutta voi jää kuplimaan pinnalle. Maito paahtaa kananmunia ja voi ruskistuu kivasti.


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

Kristen kertoo olevansa äimistynyt tästä vinkistä.

Kristenin mukaan kermassa paistamisessa on enemmän hyötyjä kuin perinteisessä tavassa. Kermalla paistaminen säästää aikaa kokkauksessa, ja siitä syntyy vähemmän sotkua. Kerma paistaa kananmunat lempeästi ja höyry tekee suurimman työn. 

Lue lisää: Ella testasi 42 erilaista tapaa kananmunan paistamiseen – yhdellä kikalla ylivoimaisesti paras maku: "Kertakaikkisen täydellistä"

"Kerman kanssa et voi mennä metsään"

Kristen muistuttaa, että blogin reseptissä ei anneta tarkkoja ohjeita raaka-aineiden määrille, vaan ainoastaan ehdotuksia. Syynä on, että niin monella asialla, kuten pannulla tai lämpötilalla on vaikutusta kerman määrään. 

Kristen innostui niksistä ja on kokeillut paistaa kermassa myös porkkanoita, perunaa ja jopa kaalia. Kunhan kermaa ei polta pohjaan, niin lopputulos on Kristenin mukaan aina voinen ja rapea. Alex suosittelee Kristenille myös lihan, kuten possun, kalan ja jopa hedelmien paistamista kermassa.

Niin Alex kuin Kristen vannovat kerman nimeen. Alex kertoo ymmärtävänsä, miten hullulta idea kuulostaa, mutta se toimii älyttömän hyvin.

– Olen samaa mieltä. Niin kauan, kun et polta sitä pohjaan, et voi mennä metsään kerman kanssa, Kristen lisää.

Lue lisää: Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaa

Lue lisää: Mitä tarkoittaa, jos kananmunan keltuainen muuttuu keitettäessä harmahtavaksi? Väri paljastaa yleisen virheen

Lähteet: Food 52, Ideas in Food

Lisää aiheesta:

Monen suosima ainesosa voikin pilata munakokkelin – kokki varoittaa: "Älä koskaan lisää..."Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"Pitääkö kananmunat oikeasti paistaa voissa vai oliiviöljyssä? Chrissy Teigenin "paras tapa paistaa munat" jakoi mielipiteet – Michelin-kokki sanoi viimeisen sananTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenHanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla! 10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?
RuokaKananmunaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"