Ruokatoimittaja testasi erikoista tapaa paistaa kananmunia ja rakastui.
Food 52 -sivuston ruokatoimittaja Kristen Miglore testasi uutta tapaa paistaa kananmunia. Kristen törmäsi ideaan alan ammattilaisten Aki Kamozawan ja H. Alexander Talbotin Ideas in Food -ruokablogissa. Aki ja "Alex" olivat tehneet karamellisoituja kananmunia, ja Kristen päätti testata reseptiä.
Kananmunat valmistetaan muuten perinteiseen tyyliin, mutta paistaminen tapahtuu yllättävällä ainesosalla.
– Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään. Itse asiassa tämä mullisti myös kaiken muun paistamisen, kertoo Kristen reseptikokeilustaan.
Öljylle yllättävä korvaaja
Kristenin noudattama vinkki on, että paistamiseen käytetään öljyn sijasta kermaa. Vain ja ainoastaan kermaa. Akin ja Alexin mukaan kerma on kuin nestemäistä voita. Se soveltuu hyvin paistamiseen.
Kerma laitetaan kylmälle pannulle. Lämpötilaa nostamalla kermasta alkaa erottua voita ja kirnupiimää. Kun kananmunaa paistetaan, kirnupiimä haihtuu pannulta, mutta voi jää kuplimaan pinnalle. Maito paahtaa kananmunia ja voi ruskistuu kivasti.
