Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaa

kananmuna
Shutterstock

Kyllä, keitettyjä kananmunia voi valmistaa helposti myös mikrossa!

Kananmunien keittäminen on melko yksinkertaista puuhaa, mutta homman voi hoitaa vieläkin helpommin. Jos ruoanlaitto ei inspiroi, voit ottaa mikron apuun! 

Ero kattilassa keitettyihin versioihin on se, että mikrossa kananmunien keltuainen jää astetta pehmeämmäksi. Tämä ei välttämättä ole lainkaan huono asia, sillä murenevan keltuaisen sijaan leivällesi päätyy kauniisti levittyvä kananmuna.

Jos kananmunia valmistaa mikrossa, kannattaa olla tarkkana mikron tehojen kanssa. Liian kovalla teholla kypsentäminen saa nimittäin kananmunan räjähtämään – ja sitä sinä et taatusti halua!

"Keitetty" kananmuna mikrossa

1. Lisää vettä mikron kestävään kulhoon ja kuumenna noin kolmen minuutin ajan, kunnes vesi on kuuma.

2. Paina kananmunaan pohjaan kevyesti pieni reikä esimerkiksi nastan avulla. Tämä estää kananmunaa räjähtämästä.

3. Aseta kananmuna kuumaan veteen ja peitä astia lautasella. Nosta kulho mikroon ja kuumenna 50 prosentin teholla neljän minuutin ajan. Jos pidät juoksevasta keltuaisesta, nosta muna vedestä, kuori ja nauti.

4. Jos haluat kananmunasta kiinteämmän version, jätä kananmuna jälkikypsymään kuumaan veteen vielä noin kahden minuutin ajaksi ennen kuorimista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!