Food52-ruokasivuston kolumnisti Ella Quittner päätti selvittää perinpohjaisesti, millaisella pannulla ja paistorasvalla paistuu paras kanamuna.
Katso yltä video: Tällainen raaka-aine on kananmuna.
Jos sinun pitäisi paistaa itsellesi täydellinen kananmuna, miten sen tekisit? Ruokasivusto Food52:n kolumnisti Ella Quittner halusi selvittää, mikä menetelmistä tuottaa kaikista maukkaimman lopputuloksen. Quittner kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on loppupeleissä makuasiasta: toiset haluavat kananmunaansa rapsakaksi paistuneet pitsireunat, kun taas toiset arvostavat silkkisen pehmeää lopputulosta.
Kananmunan voikin paistaa yllättävän monella tavalla. Bon Appétit -ruokalehdessä täydellinen muna paistuu runsaassa oliiviöljyssä tarttumattomalla pannulla. Food52-sivustolla on aiemmin testattu puolestaan kananmunan paistamista jopa kermassa.
42 erilaista paistotapaa
Testin ensimmäisessä vaiheessa Quittner valitsi 9 erilaista paistorasvaa, joilla paistoi kolme kananmuna kerrallaan tarttumattomalla pannulla. Testatut paistorasvat olivat rypsiöljy, voi, ruskistettu voi, voi-vesi (Martha Stewartin tapaan ensin paisto voissa, lopuksi höyrytys vedessä), kerma, oliiviöljy, voi-oliiviöljy, pekonirasva ja kookosöljy. Munien päälle lusikoitiin rasvaa paiston aikana, paitsi silloin, kun munat paistettiin kermaa tai voi-vettä käyttäen.
Jos kuva ei näy, katso se täältä.