Kreikkalainen lohiruoka, joka vie sinut hetkessä etelän lämpöön – oletko jo kokeillut suosikkireseptiä?

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia 9:00 Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia
Videolla annetaan lisäksi vinkkejä lohen grillaamiseen.

Jos rakastat lohta ja kreikkalaista salaattia, tämä vihanneksia täynnä oleva kalaresepti on juuri sinua varten! 

Lohi on terveellistä ja nopeasti kypsyvää ruokaa, josta saat loihdittua hetkessä mitä erilaisimpia herkkuja. Jos perinteinen uunilohi ja medaljongit on jo nähty, tässä sinulle yksi lohiresepti, joka vie sinut hetkessä Välimeren lämpöön.

Uunissa sitruunaviipaleiden kanssa kypsyvien lohifileiden rinnalle valmistetaan raikas feta-kasvislisuke, joka tuo ateriaasi sekä väriä, makua että ravintoaineita. Jos kaipaat ruokaasi vielä enemmän kasviksia, voit tarjoilla lohifileet pinaatti- tai rucolapedin päältä. 

Kreikkalainen lohi (4 anosta)

0,5 dl oliiviöljyä
2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattuja chililastuja
mustapippuria
2,5 dl fetakuutioita
2,5 dl kirsikkatomaatteja viipaloituna
0,5 dl kalamata-oliiveja viipaloituna
0,5 dl kurkkua kuutioituna
0,5 dl punasipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Loheen:
1 sitruuna viipaleina
1 pieni punasipuli viipaleina
4 lohifileetä
suolaa, mustapippuria

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipuli, oregano ja chililastut. Mausta pippurilla ja kääntele fetapalat joukkoon. Peitä ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistelet muut ainesosat.

Paahda lohi: Lisää uunivuoan pohjalle viipaloidut sitruunat ja viipaloitu sipuli. Nosta päälle talouspaperilla kuivatut lohifileet nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 18–20 minuuttia.

Valmistele sillä välin lisukkeet. Lisää marinoidun fetajuuston joukkoon neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit, oliiviviipaleet, kurkkukuutiot, hienonnettu punasipuli ja tilli. Nostele varovasti sekaisin. Nostele lisuke kypsien lohifileiden pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Resepti: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!