Jos rakastat lohta ja kreikkalaista salaattia, tämä vihanneksia täynnä oleva kalaresepti on juuri sinua varten!
Lohi on terveellistä ja nopeasti kypsyvää ruokaa, josta saat loihdittua hetkessä mitä erilaisimpia herkkuja. Jos perinteinen uunilohi ja medaljongit on jo nähty, tässä sinulle yksi lohiresepti, joka vie sinut hetkessä Välimeren lämpöön.
Uunissa sitruunaviipaleiden kanssa kypsyvien lohifileiden rinnalle valmistetaan raikas feta-kasvislisuke, joka tuo ateriaasi sekä väriä, makua että ravintoaineita. Jos kaipaat ruokaasi vielä enemmän kasviksia, voit tarjoilla lohifileet pinaatti- tai rucolapedin päältä.
KOKEILE MYÖS: Unohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa
Kreikkalainen lohi (4 anosta)
0,5 dl oliiviöljyä
2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattuja chililastuja
mustapippuria
2,5 dl fetakuutioita
2,5 dl kirsikkatomaatteja viipaloituna
0,5 dl kalamata-oliiveja viipaloituna
0,5 dl kurkkua kuutioituna
0,5 dl punasipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna