Mielettömän helppo ja maukas uunilohi yllättää: "Mieheni ei pitänyt lohesta ennen kuin maistoi tätä"

lohi uunilohi
Glaseeraa lohi vaahterasiirapilla ja soijakastikkeella – nam! Shutterstock

Suositun Allrecipes-reseptisivuston vaahterasiirappi-uunilohi on saanut testaajiltaan täydet viisi tähteä. 

Uunilohi on yksi Suomen suosituimmista arkiresepteistä. Jos haluat hieman vaihtelua perinteiseen versioon, kokeile Allrecipes-sivuston taivaallisen hyvää, suolaisenmakeaa kalareseptiä.

–  Lohiresepti on aivan paras ja todella herkullinen, lisäksi vielä helppo valmistaa. Rakastan vaahterasiirappia ja eräänä päivänä kokeilin sitä uuniloheen. Miehenikin rakastui tähän. Hän ei pitänyt lohesta ennen kuin maistoi tätä, reseptin Allrecipes-sivustolle luonut nainen kertoo. 

Vaahterasiirappi-uunilohi

0,5 dl vaahterasiirappia
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl (valkosipuli)suolaa
ripaus mustapippuria
400-500 g lohifileetä

1. Sekoita kulhossa vaahterasiirappi, soijakastike, hienonnettu valkosipuli, valkosipulisuola ja pippuri yhdeksi kastikkeeksi.
2. Laita lohifilee uuninkestävään paistovuokaan. Levitä fileen päälle kastike. Peitä astia kelmulla ja anna kalan marinoitua jääkaapissa 30 minuuttia. Käännä filee marinoinnin puolessa välissä.
3. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
4. Poista kelmu ja paista lohta astiassa uunissa noin 20 minuuttia.

Lähde: Allrecipes

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja