Unohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia 9:00 Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia
Poimi videolta Teresa Välimäen vinkit grillilohen valmistukseen.

Joulun ja uudenvuoden herkuttelun jälkeen on taas aika keskittyä arkiseen ruoanlaittoon. Huippukokki Jamie Oliverin herkullisella lohireseptillä uusi vuosi käynnistyy kevyesti, mutta mausta tinkimättä.

Tammikuu voi Jamie Oliverin mukaan tuntua hieman masentavalta ajanjaksolta juhlakauden jälkeen. Samalla uusi vuosi on kuitenkin aikaa, jolloin käsissäsi on mahdollisuudet oikeiden ruokavalintojen tekemiseen.

– On kylmää, mikään ei oikein kasva, lompakko on tyhjä ja olo tuntuu laiskalta. Mutta edessäsi on kokonainen vuosi, joten aseta tavoitteesi ja anna mennä, Oliver toteaa.

Kevyitä ja herkullisia arkiruokareseptejä etsiville kokilla on tarjota yksi erinomainen vaihtoehto; höyrytetty lohi. Tässä puolen tunnin reseptissä lohifileet kypsyvät höyryssä lisukkeiden kanssa samalla pannulla. Vältyt siis helposti ylimääräiseltä rasvalta. 

Höyrytetty lohi couscouspedillä (4 annosta)

2 punasipulia
1 tuore chili
1 paprika
½ basilikaruukku
oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 laakerinlehti
300 g couscousia
200 g kirsikkatomaatteja
4 x 150 g lohifileetä
1 sitruuna
4 rkl maustamatonta jogurttia

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Irrota basilikanlehdet ja hienonna varret. Kuumenna teelusikallinen oliiviöljyä laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää pannulla hienonnetut basilikan varret, paprikat, sipulit ja chilit. Kuullota noin viiden minuutin ajan. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää pannuun laakerinlehden kanssa.

Mittaa couscous astiaan, lisää hieman suolaa ja 300 millilitraa kiehuvaa vettä ja sekoita. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannuun kasvisten joukkoon. Levitä couscous pannuun kasvisten päälle. Lisää pannuun varovasti 300 millilitraa kiehuvaa vettä ja aseta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä maustetut lohifileet pannuun couscousin päälle nahkapuoli alaspäin.

Ripottele lohen pinnalle sitruunan raastettua kuorta ja peitä kannella. Anna hautua kannen alla matalassa lämmössä 12–15 minuuttia, kunnes couscous ja lohi ovat kypsyneet.

Lisää ennen tarjoilua lohifileiden pinnalle jogurttia ja tuoreita basilikan lehtiä.

Lähde: TheSun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat