Joulun ja uudenvuoden herkuttelun jälkeen on taas aika keskittyä arkiseen ruoanlaittoon. Huippukokki Jamie Oliverin herkullisella lohireseptillä uusi vuosi käynnistyy kevyesti, mutta mausta tinkimättä.
Tammikuu voi Jamie Oliverin mukaan tuntua hieman masentavalta ajanjaksolta juhlakauden jälkeen. Samalla uusi vuosi on kuitenkin aikaa, jolloin käsissäsi on mahdollisuudet oikeiden ruokavalintojen tekemiseen.
– On kylmää, mikään ei oikein kasva, lompakko on tyhjä ja olo tuntuu laiskalta. Mutta edessäsi on kokonainen vuosi, joten aseta tavoitteesi ja anna mennä, Oliver toteaa.
Kevyitä ja herkullisia arkiruokareseptejä etsiville kokilla on tarjota yksi erinomainen vaihtoehto; höyrytetty lohi. Tässä puolen tunnin reseptissä lohifileet kypsyvät höyryssä lisukkeiden kanssa samalla pannulla. Vältyt siis helposti ylimääräiseltä rasvalta.
KOKEILE MYÖS: Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!
Höyrytetty lohi couscouspedillä (4 annosta)
2 punasipulia
1 tuore chili
1 paprika
½ basilikaruukku
oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 laakerinlehti
300 g couscousia
200 g kirsikkatomaatteja
4 x 150 g lohifileetä
1 sitruuna
4 rkl maustamatonta jogurttia