Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa

9:00Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattiaPoimi videolta Teresa Välimäen vinkit grillilohen valmistukseen.
Julkaistu 13.01.2019 13:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Joulun ja uudenvuoden herkuttelun jälkeen on taas aika keskittyä arkiseen ruoanlaittoon. Huippukokki Jamie Oliverin herkullisella lohireseptillä uusi vuosi käynnistyy kevyesti, mutta mausta tinkimättä.

Tammikuu voi Jamie Oliverin mukaan tuntua hieman masentavalta ajanjaksolta juhlakauden jälkeen. Samalla uusi vuosi on kuitenkin aikaa, jolloin käsissäsi on mahdollisuudet oikeiden ruokavalintojen tekemiseen.

– On kylmää, mikään ei oikein kasva, lompakko on tyhjä ja olo tuntuu laiskalta. Mutta edessäsi on kokonainen vuosi, joten aseta tavoitteesi ja anna mennä, Oliver toteaa.

Kevyitä ja herkullisia arkiruokareseptejä etsiville kokilla on tarjota yksi erinomainen vaihtoehto; höyrytetty lohi. Tässä puolen tunnin reseptissä lohifileet kypsyvät höyryssä lisukkeiden kanssa samalla pannulla. Vältyt siis helposti ylimääräiseltä rasvalta. 

KOKEILE MYÖS: Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!

Höyrytetty lohi couscouspedillä (4 annosta)

2 punasipulia
1 tuore chili
1 paprika
½ basilikaruukku
oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 laakerinlehti
300 g couscousia
200 g kirsikkatomaatteja
4 x 150 g lohifileetä
1 sitruuna
4 rkl maustamatonta jogurttia

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprika ja hienonna chili. Irrota basilikanlehdet ja hienonna varret. Kuumenna teelusikallinen oliiviöljyä laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää pannulla hienonnetut basilikan varret, paprikat, sipulit ja chilit. Kuullota noin viiden minuutin ajan. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää pannuun laakerinlehden kanssa.

Mittaa couscous astiaan, lisää hieman suolaa ja 300 millilitraa kiehuvaa vettä ja sekoita. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannuun kasvisten joukkoon. Levitä couscous pannuun kasvisten päälle. Lisää pannuun varovasti 300 millilitraa kiehuvaa vettä ja aseta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä maustetut lohifileet pannuun couscousin päälle nahkapuoli alaspäin.

Ripottele lohen pinnalle sitruunan raastettua kuorta ja peitä kannella. Anna hautua kannen alla matalassa lämmössä 12–15 minuuttia, kunnes couscous ja lohi ovat kypsyneet.

Lisää ennen tarjoilua lohifileiden pinnalle jogurttia ja tuoreita basilikan lehtiä.

Lähde: TheSun

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoTässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Paras sieniruoka, jota olet koskaan maistanut – klassikkopastan täyteläinen kasvisversio maistuu nirsoimmallekin syöjälle Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaaHelpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista