Teitkö sinäkin näitä kotitaloustunnilla? Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä

Kananmunakastike – näin teet sen oikein 0:51 Kananmunakastike – näin teet sen oikein

Moni muistaa varmasti koulun kotitaloustunneilta klassisten teeleipien reseptin. Leivo retroherkkua vaikka viikonlopun iltapalaksi.

Videolla ohje toiseen klassikkoon, kananmunakastikkeeseen!

Teitkö sinä kouluaikoina teeleipiä? Nämä helpot leipäset valmistuvat käden käänteessä kaapista löytyvistä ainesosista. 

Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista nopeita leipäsiä vaikka iltapalaksi!

Teeleivät

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa

Tee näin: 

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.

VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.

3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.

4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.

5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.

6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia. 

Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)

Uusinta: Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.