Omituinen hittipizza, joka myy kuin häkä Porvoossa: "Ollut porvoolaisten suosiossa jo 13 vuotta"

pizza
Shutterstock

Ravintolaruoan tilauspalvelu Pizza-online.fi:n mukaan pizza maistuu erityisen hyvin suomalaisille joulun jälkeen. Vuoden suurin menekkipäivä on uudenvuodenpäivä. Alueellisia erojakin löytyy: esimerkiksi porvoolaisten hittipizza saattaa ihmetyttää muualla Suomessa. 

Uudenvuodenpäivä on monelle pizzerialle vuoden kiireisin päivä, selviää Pizza-online.fi:n tilastoista. Suomalaisten ruoka-aarteeksikin valitun pizzan lisäksi palvelun käyttäjille maistuvat paikalliset erikoisuudet.

Uutenavuotena tilausten kärjessä on tietenkin pizza, mutta myös muita annoksia tilataan koko ajan enemmän. Esimerkiksi thaimaalainen ruoka ja sushi sekä paikalliset erikoisuudet ovat nousussa tilauslistoilla.

Porvoossa laitetaan ranskalaisia pizzan päälle

Ravintolapalvelun mukaan pizzantäytteistä löytyy paikallisia erikoisuuksia eri puolelta Suomessa. Esimerkiksi oululaisessa pizzeriassa pizza nautitaan majoneesin kera.

– Majoneesia sisältävät pizzat myyvät eniten. Valmistamme majoneesin itse ja siinä on salainen resepti. Majoneesistamme on tullut niin suosittua, että sitä haetaan jopa pulloittain synttärilahjoiksi, Pizzeria Santa Marian omistaja Kusay Sherifi kertoo.

Porvoolaisilla sen sijaan on todella yllättävä pizzan täyte: ranskalaiset perunat.

– Muualla Suomessa annoksemme voi kuulostaa erikoiselta, mutta porvoolaisten suosiossa on ollut jo 13 vuotta Porvoon Pizza, jonka päällä on ranskalaisia perunoita. Tiedämme jo etukäteen täyttää varastot, sillä uudenvuodenpäivänä on ruuhkaa luvassa, Viking Pizzeria Porvoon omistaja Bastret Dushi kertoo.

Lähde: Pizza-online.fi

***

1:03

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja