Kotipizza paljasti Suomen suosituimman kolmen täytteen pizzan – tilaisitko sinä tämän?

Pizza lähikuva pitsa
Pizzaa. Kuvituskuva. Shutterstock

Kotipizza paljasti, millaisia pizzoja yrityksen verkkokaupasta tilataan eniten. 

Syyskuussa uutisoitiin, että jopa 80 prosenttia pizza-online.fi -palvelun pizzatilauksista on yhtä ja samaa laatua. Tilastoista käy ilmi, että suomalaiset tilaavat eniten tätä neljän täytteen kulttipizzaa.

Nyt omat tilastonsa avaa julkisuuteen myös suomalainen pizzaketju Kotipizza. Kotipizzan mukaan suomalaiset ostavat tänä vuonna yli kymmenen miljoonaa Kotipizzan pizzaa. Jo useampi kuin joka viides niistä tilataan yrityksen verkkokaupasta. 

Kotipizzan verkkokaupan suosituimmat täytteet:

Ananas
Kinkku
Pepperoni
Aura-sinihomejuusto
Punasipuli
Tonnikala
Salami
Katkarapu
Herkkusieni
Pariloitu kananpoika

Kotipizzan tilastot paljastavat, että suomalaiset mielestä ananas kuuluu selkeästi pizzaan. Vuoden 2019 ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana verkkokaupasta on tilattu yhteensä yli 1,6 miljoonaa pizzaa. Niistä noin 32 prosenttia sisältää ananasta.

Suosituin yhdistelmä: Ananas–Aura-sinihomejuusto-pepperoni

Kotipizzan verkkokaupan ylivoimaisesti suosituin pizza on Perfetta, jonka täytteet asiakas voi valita itse. Kaikkein suosituin Perfetta sisältää vain yhden täytteen, kinkun. Kaikki Perfetta-pizzat mukaan laskettuna ananas on kuitenkin suosituin täyte.

Keskimäärin Perfettaan valitaan 3,1 täytettä. Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas–Aura-sinihomejuusto–pepperoni. Kymmenestä suosituimmasta kolmen täytteen yhdistelmästä yhdeksän sisältää ananasta.

Ananaksen suosio vaihtelee jonkin verran alueittain. Suosituinta ananas on Hämeessä, missä noin 38 prosenttia kaikista Perfetta-yhdistelmistä sisältää ananasta. Vähiten ananasta tilataan Pohjois-Suomessa, missä se on mukana alle 33 prosentissa Perfetta-pizzoista.

Lähde: Kotipizza

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja