Suomen suosituin lätty on tämä neljän täytteen kulttipizza – turkulaisilla tosin oma outoutensa

pizza ananas
Ananas kuuluu tärkeänä osana Suomen suosituimpaan pizzaan. Pizza-online.fi

Jopa 80 prosenttia pizza-online.fi -palvelun pizzatilauksista on yhtä ja samaa laatua. Täytevalinnoissa turkulaiset poikkeavat muusta Suomesta. 

Valintoja on joskus vaikea tehdä, mutta pizzan kohdalla tämä ei näytä pitävän paikkaansa.  Suomalaiset nimittäin valitsevat mielellän pizzalle lempitäytteensä.

Fantasiapizza on ehdottomasti suosituin pizza suomalaisten keskuudessa: noin tuhat ravintolaa sisältävän Pizza-online.fi:n kaikista pizzatilauksista jopa 80 prosenttia on Fantasia-pizzoja tai muita omavalintaisia täytteitä sisältäviä pizzoja.

– Koska siitä on tullut suomalaisten keskuudessa kulttipizza, päätimme aloittaa virallisen Fantasiapizza-päivän. ​Tietoa ei ole siitä, milloin ensimmäinen Fantasiapizza pyöräytettiin, joten juhlapäivä valittiin sen mukaan, jolloin saimme ensimmäisen Fantasiapizza-tilauksemme vuonna 2007​,​ kertoo Pizza-online.fi:n markkinointijohtaja ​Nora Särkkä​.

Fantasiapizza-päivää vietetään sunnuntaina 15.9.

Kuka keksi Fantasia-pizzan?

Lähes kaikki tuntevat perinteisen italialaisen pizzan historian, mutta Fantasiapizzan syntyhistoria on vielä hämärän peitossa.

– Veikkaamme, että Fantasia on itse asiassa pohjoismainen innovaatio – italialaiset eivät sitä varmasti ole perinteisien makuyhdistelmien ystävinä keksineet. Kutsumme kaikki ratkomaan, miten ensimmäinen Fantasia-pizza on syntynyt!, Särkkä sanoo.

Suomalaisten maku on pysynyt vakaalla pohjalla, sillä Fantasia on ollut ylivoimainen suosikki jo monien vuosien ajan. Toisin on esimerkiksi Ruotsissa, jossa Fantasia ei ole tilastojen mukaan niittänyt koskaan yhtä laajaa menestystä. 

Turkulaiset poikkeavat valtavirrasta

Myös suosituimmat täytteet ananas, aurajuusto, kinkku ja kebab ovat pitäneet meillä  pintansa. ​Vuosien saatossa kärkikaartissa on tapahtunut vain pieniä muutoksia: kebabliha ohitti katkaravun suomalaisten suosikkitäytteenä muutama vuosi stten. 

– Hauskaa on se, että valmiista pizzoista suomalaisten suosikki on on Americano, jota tähdittävät lähes samat täytteet, kuin mitä Fantasiapizzaan valitaan tyypillisimmin. Fantasia kuitenkin ohittaa muut pizzat, koska suosikkitäytteet muistuvat tilaushetkellä mieleen pizzan nimeä helpommin. ​Myös neljän täytteen yhdistelmä varmasti houkuttaa suomalaisia

Pizza-online.fi:n vertailuista on yllättäen myös selvinnyt, että turkulaisten Fantasiapizza-maku poikkeaa muusta maasta. Aurajuusto ohittaa Turussa ananaksen suosituimpana täytteenä. Suosituksi täytevalinnaksi on Turussa kohonnut muusta maasta poiketen myös jauheliha.

Lähde: Pizza-online.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja