Markus sen keksi – tämän jälkeen et enää halua tehdä pizzaa vanhalla tavalla: "Hintaa tulee noin 3–5 euroa"
Järvenpääläisen Markuksen pizzavinkki säästää aikaa ja rahaa, eikä ylimääräistä pakkausjätettäkään synny.
Järvenpääläinen Markus Pylkkänen jakoi Facebookin suositussa ruoanlaittoryhmässä kätevän vinkin pizzan täytteiden hankkimiseen. Markus kertoi ostaneensa jo muutaman vuoden ajan suurena pizzan ystävänä kaikki pizzatäytteet valmiiksi pilkottuna kaupan salaattibaarista.
– Sieltä löytyy kanaa, tonnikalaa, mozzarellaa, oliiveja, katkarapuja ynnä muuta ja punasipulikin valmiiksi leikattuna. Etu tässä on se, että ei tarvitse ostaa kuin se määrä, mitä pizzaan meinaa laittaa, Markus kertoo.
Samalla välttyy myös ylimääräiseltä pakkausjätteeltä.
"Hintaa tulee noin 3–5 euroa"
Markus kertoo MTV:lle saaneensa idean muutama vuosi sitten salaattia ostaessaan.
– Huomasin kotona, että nämähän voisi heittää vaikka pizzan päälle. Teen yleensä yhden tai kahden täytteen pizzoja ja useita erilaisia, niin siinä tämä salaattibaari-ideologia toimii hyvin.
Täytteet voisi toki ostaa erikseen myös omissa pakkauksissaan ja esimerkiksi pakastaa jäljelle jäävät raaka-aineet. Markuksen toimintatapa kuitenkin varmistaa sen, että hävikkiä ei varmasti synny, eikä mikään tuote unohdu lojumaan jääkaappiin tai pakastimee – sitäpaitsi Markuksen mielestä esimerkiksi katkaravut maistuvat paremmilta salaattibaarista kuin pakasteesta ostettuna.
– Saan kätevästi kaikkien pitsojen täytteet samaan rasiaan ilman, että tarvitsee ostaa useita erillisiä pakkauksia. Hintaa tulee noin 3–5 euroa kun teen yleensä ainakin sen kaksi pizzaa eri täytteillä
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa